160819 Koreno P1899 13:38:47

Glede na plohasto nevihtno napoved dopoldne razmišljam ali bi bilo bolje na projekte ali zaresno letenje (če bi kje bilo). Pa reši dilemo Erzo, ki zlobira za Koreno (če je dalo včeraj, bo mogoče še danes…).

Poberem Faaca doma in v Horjul, kjer že čakajo Erzo, Mirko in Žiga. Naložijo se k nama v LCja in gor.

Parkiramo pri »opuščeni« kmetiji in na novo varianto starta, levo na vrhu griča našega startnega travnika. Erzo že odleti, medtem ko ostali še postavljamo (jaz projektno robo). Za njim odleti Faaca (prvič na Korenu sploh), pa Aleš, Jaz in Mirko.

S Faacom poskušava levo, medtem ko ostali trije zavijejo na desno. Le Erzo nabere nad start in zaresno zajadra. Faaca samo tone proti Podolnici in za njo prvi pristane.

Faacov let

Faacov let

Mirko je naslednji na tleh Z od Horjula.

Mirkov let

Mirkov let

Jaz pa pred Slevico najdem dviganje in naberem skoraj 100m, preden mi ga zmanjka. Potem zacurim in se odpeljem proti športni dvorani, nad katero pristaja Žiga. Pristanem na uradnem

Zoranov let

Zoranov let

in pospravljam, medtem ko Erzo še vedno vozi po grebenu med dežnimi kapljami. Končno tudi on pristane s kar nekaj nabranimi km.

Erzov let

Erzov let

Z Alešem greva pobrati vse po vrsti in potem vsi gor po LCja in eventualno ponovitev.

Pa na koncu nobenega ne premami, da bi še enkrat poskusil (naraščajoča oblačnost, veter meša,…). Tako se poslovimo in proti domu…