160820 Blegoš

Ker ga še nimam in bi Ana šla hajkat, sem za akcijo že en dan prej. Napoved kaže v redu, malo vetra. Zjutraj še malo podrezam, če bi bil še kdo za. Domna ni bilo težko prepričati, čeprav je sprva odklonil. Potem pa hitro ukaže: Enough chit-chat. Kdaj in kje?

Dogovor. 11.30 na parkingu Počivalo – Črni vrh (Ski center Cerkno). Domen, tam že 11.20 javlja, da je Blegoš konkretno v bazi.

Domen: "Nimam prav velikega upanja da se bo to razkadilo"

Domen: “Nimam prav velikega upanja da se bo to razkadilo”

Sonde sicer nisem pogledal, ampak sem kar optimističen. V Cerknem naloživa še Misty in kljub mnogim opravkom prideva samo s 5 minutno zamudo do Počivala, naložimo Domna in gremo še malo naprej, potem pa pot pod noge.

Večino časa v senci, pa tudi precej je bilo še pokrito. Pred kočo pit stop 5 min, vrh je še vedno malenkost v bazi, se pa čisti in redči. Na vrhu smo v slabi uri (visoko izhodišče, le dobrih 400 višincev). Gor se še malo spogledujemo, vetra nobenega. Ko pa začne termika malce prdeti in je razgled vedno jasnejši, sva v hipu pripravljena in v luft.


Na začetku je bilo malce žalostno, samo dol, nato pa Domen že precej zunaj najde neko bazico in se odvrti skoraj do nje. Jaz bolj ob grebenu, šele pri smučišču dobim nekaj bolj konkretnega, z Domnom se ponovno ujameva nad Franjo, nato pa Domen nižji proti Cerknem, jaz pa rinem proti Vršam precej nizek.

Domen - Blegoš

Domen – Blegoš

Domen pristaja na uradnem pri Eti, jaz pa 200m nad Počami ližem greben in po malo mantranja prilezem do vrha Porezna. Prav visoko nad vrh ne gre, bolj kot poskušam, slabše je, zato porinem dalje proti Kojci. Tudi Kojca manj radodarna kot običajno, zato je Kneška mišolovka neizogibnna…

Jean - Blegoš

Jean – Blegoš

Leave a Reply