160824 Bassano-tappeti P1904 13:51:22

Simeonov zadnji dan počitnic in mora nekam na letenje. Ker je pri nas še vedno ta burja/SV, predlaga Bassano (no, ima še druge razloge…) in da ne bi bil sam (in pa seveda, da si olajša logistiko 🙂 ) me povabi (ve se, kdo ima čas…) in jaz pod hitro prepričam še Mega in Erza (ve se, kdo si vzame čas…).

In ob 7.00 pobere mene pri Hoferju, Mega na Drenovem Griču (a sem si prav zapomnil ?? J ) in Erza na Železniški in gas v Italijo.

Šoping centri naše mladosti nostalgično brzijo mimo, ko drvimo Bassanu naproti. Malo sicer iščemo pravi pristanek (tistega pri hotelu, kjer so garantirani kombiji za gor), pa izgubljeno nadoknadimo s hitro organizacijo kombija. Jaz sicer navijam za start Stella (ker ga še nimam), pa me zignorirajo in izstopimo na tiste drseče Tappeti.

Samo, da se naredi malo placa in že Simeon postavlja. Meni pomagata Mega in Erzo (da ne zdrsne padalo dol) in za mano odletita še Mega in Erzo. V zraku spodaj razrukano, zgoraj tudi in najlepša dviganja so v resnici prav pred startom. S pridobljeno višino 1300 se odpravim po grebenu proti V, ko Simeon že izgine še nekam dalje proti V. Mega in Erzo sta kmalu za mano. Kakor dobivam višine, jih tudi izgubljam in se je treba ves čas boriti (sploh ni tako enostavno, kot zadnjič). Na bočnem grebenu pred 3/3 glavnega grebena nikakor ne morem več uporabno pobrati in se ustavim, ko Mega objavi, da ima zadosti in gre nazaj pristati k avtu. Z Erzom (ki, za razliko od mene, tu lepo nabere), se tukaj razideva in tudi jaz obrnem nazaj. Pa potem še debele pol ure z Megom drajsava pred startom. Potem objavi, da je scuril na uradni pristanek 2 (ne pri hotelu)

Megov let

Megov let

ravno takrat, ko se jaz zapeljem čez dolino na Z do antene. Potem pa nazaj k njemu.

Zoranov let

Zoranov let

Erzu se je tudi zdelo bolj pametno pripeljati nazaj do starta (je mislil, da je Simeon že scuril), vendar noče dol, tudi ko ga dražim z novnov-im startom Bassano-Stella (»jaz zdaj letim…«).

Ko z Megom pospraviva, poštopam do Simeonovega avta in potem me Mega zapelje gor na Stello (glej spodaj).

Ko pospravim še drugič, se odpeljeva na poslane koordinate po Erza, ki je pristal daleč zunaj pred hribi.

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Simeon nas povabi; odhod z Vrhnika 7.30. Totalna inverzija, ko Simeon na preskoku utihne po postaji pomislim na njegovo curažo in obrnem in glih tako skor scurim, za finale se odpelem mal ven in prav fletn vrtim. Itak pa uni naši 3300 m; Canazei. Vrhnika 21.10.
Komentarji (2)
  • 1.Uroš Novak : Nobel! [24.08.2016 19:21]
  • 2.Tom Pavlič : Kaj ni to nekam malo za Bassano? 😛 [24.08.2016 23:17]

 

Simeon je po telefonu sporočil, da je pri Avianu še vedno v zraku. In zapeljemo v tisto smer. Čez nekaj časa tudi on pošlje svoje pristajalne koordinate, do katerih se vozimo naslednjo uro in pol.

Simeonov let

Simeonov let

Simeonov komentar leta: Vesel kot prvi dan počitnic, je bilo veliko dela, ker ni bilo višine in markerjev. Spodaj gonilo, nad 1200 še bolj, zadnji del trase je bilo bolje, a sem vozil tik ob pobočju, pod 50 m nad tlemi zaradi prepovedi. Hvala fantje za prevoz 🙂
Komentarji (4)
  • 1.Gvido Jager : Ko vidim te ceste po ravnini, je moral po moje avto naredit vsaj 140 km, da so te pobral, pa tud volan so vrtel vsaj tolk kot ti stebre 😉 [24.08.2016 21:12]
  • 2.Jože Poje : Kaj je pa pihalo? [24.08.2016 21:56]
  • 3.Andrej Erznožnik : ideja da se leti do kamor gre, mi je všeč od zmeraj, saj je naravna, pri tebi na unih tekmah je pa tud tako, da kar se ne preleti, se prehodi… torej ista stvar… in danes jaz obrnem, kot da me zanima pir pr Anji ali v Gabrju [24.08.2016 23:20]
  • 4.Andrej Erznožnik : mal al pa dost zah. – nenevadno v veter 13, drevje pa mirno [24.08.2016 23:22]

 

Pa še vizualizacija naših letov

 

 

 Najbolj je seveda vesel Simeon, ki je res odlično izkoristil svoj dan…