160830 Črni vrh Sova P1912 13:04:37

Danes pa spet burjica/SV,  J od LJU močno (čeprav napovedana šibka burja). Torej projekti, dokler se ne dogovorimo za popoldne… V Polhograjcih kaže  kot da V ne bo tako močno, sploh bolj nizko. Vleče me kar proti Črnemu vrhu (čeprav tam ni prav nizko).

V Prapročah ni nekega vetra, spodaj v dolini na pristanku nula. Torej gor do ovinka pri odcepu na Smolnik. Čudovit (Erzov ?) start ob skednju.

Postavljam skoraj brez sapice, potem mi občutno pihne od zadaj. Malo počakam in potem se umiri in pihne od spredaj; najprej idealno, potem zašumijo bukve naokoli. In potem se cikel ponovi. Bele bazice zgoraj pa lepo (hitro) enakomerno od V->Z. Počakam na cikel in potegnem in me sploh noče vzeti.

Končno le speljem in med drevesi na odprto (kar pri lepem startu sploh ne bi bil problem). Tu pa liftne gor in pošejka in čutim, da me kontra veter kar ustavlja. Vendar grem naprej z lepo višino, dokler sunka ne zmanjka (cikel ?!), potem pa z -3 po liftu dol. Jasno mi je, da takole ne bom prišel čez planoto in si izberem lep pokošen travnik spodaj.

Zoranov let

Zoranov let

Komaj pospravim v  vetru, ki mu namerim sunke 10,2. Peš mimo kmetije na glavno cesto in štop na vrh.

Potem pa še malo po ogledih sosednjih startov. Ampak, ko se že skoraj prepričam, da se je umirilo za danes in bi poskusil še enega, spet glasno zašumijo bukve v okolici…