160831 Vogel P1913 14:34:10

Za danes dogovorjeni za Vogel (pobuda Igor, aktivira nas Faaca, potrdimo Erzo, Mega, jaz, pUNČKa cinca). Tik pred zborom pri Faacu Mega in Erzo odpovesta, ker se odločita za Smuk (nizke baze…) in potem fantastično odletita…

Poberem Faaca in do Kranja, kjer presedeva k Igorju in v Bohinj pod gondolo. V gondoli poleg nas še tandemisti (Malina, Ambrož…), ki odbrzijo na svoj x-ti tandem danes in civilisti (Blaž, Sodja, Alen…).

Na štartu sicer piha bolj ali manj gor, zgoraj na nebu pa 80% pokrito. Tandemisti že v luftu in bolj ali manj curijo. Taktiziramo in v pripravljanju počakamo, da drugi odletijo (vsi kar takoj mimo Storeča). Potem pa Blaž javi, da so okoli Pršivca lepa dviganja in smo že v luftu: Faaca, jaz in Igor.

Takoj čez jezero in že dokaj nizko v Luni priklopimo in začnemo nabirati. Faaca je že malo pod 2000, jaz pridem v meglice baze okoli 1900. In ker še močno dviguje in je tukaj gor kar razrukano, in sem mi zdi, da me vleče v to temno bazo zgoraj, se odpeljem ven, naprej v smeri Vogarja. Najprej še dviguje, potem le spusti – z -4 !!… Komaj lezem naprej dokler ne zavijem bolj nad jezero in počasi zgubim vse pridobljeno. Ko pririnem pred Vogar, pa le neko rukanje in nobenega dviganja. Naprej proti Studorju samo še zgubljam (močan nasproten V). Obrnem nazaj in pod Vogarjem sedaj dobim in nekaj časa vrtim ozka in močna dviganja. Vendar sem (pre)nizek in se ne uspem rešiti in se predam in pristanem pri Kramarju.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem in čakanjem malo druženja s profesionalci in lokalnimi civilisti, medtem ko Faaca in Igor jadrata za Vogarjem, Krstenico… Končno pristane Igor,

Igorjev let

Igorjev let

ki ima ključ od avta s seboj, tako da se šele sedaj rešuje njegov avto. Medtem pa še Faaca pristane pri pumpi v Bohinju.

Faacov let

Faacov let

Bolje, kot smo v začetku pričakovali (no vsaj nekateri…)

Še vizualizacija