160901 Vogel P1914 14:32:46

Erzo že ob zori spet lobira za Smuk, mene pa kar vleče spet na Vogel. Tudi Faaca bi skoraj premamil Smuk (Erzova 100-tka, pa to…). Počakam na novo sondažo, ki pokaže “lepo” inverzijo na 800 (Smuk dobrih 500), baze pa danes ne bodo nizke… in ni več dileme. Tudi Vanja je takoj za Vogel.

Še Boris se je prijavljal (mu je vseeno kam) in ob 11h pri Faacu. Z Deluxom se naloživa k Vanju in gasa Bohinj -> Ukanc -> gondola -> start.

Piha idealno.Modro nebo in čist Triglav izpred pol ure je že polno bazic, Triglav skrit. Start kar nabasan (tandemi, solisti) in se hitro sprazni. Še Blaž (ki zjutraj »najbrž ne bo šel gor…«) odleti in potem Vanja, jaz in Boris.

Jaz na Storeč in tam drajsam okoli inkriminiranega kraja (sem že skoraj imun…), več kot 100m nad vrh ne morem nabrati. Blaž, Vanja in sedaj še Boris gredo na hrib desno pred startom – Zavitar in tam poskušajo nabrati. Le Vanja hitro lepo nabere in se odpelje nazaj v smeri vrha Vogla (bo šel čez ?). Jaz drajsam še toliko časa, da pride čez Storeč Delux in za nim čez jezero na Luno. Spet rukerji in razmetavanje, ampak čez greben le naberem. Boris je kmalu v višavah nad Pršivcem, jaz pa drajsam in nikakor ne morem čez 1500. Vanja javlja, da curi v Ukanc po neuspelem zahodnem obhodu hribov…

Faacov let

Faacov let

Odstopim od nabiranja in začnem uživati predvsem v razgledih (čeprav je treba ves čas paziti) in počasi čez Vogar na Studor in nazaj h Kramarju.

Zoranov let

Zoranov let

Spet malo družabnosti, da pristane še Boris.

Deluxov let

Deluxov let

Ko pride Vanja z Ukanca, še malo druženja z domačini in odhod.

Še vizualizacija naših letov

 

Podobno kot včeraj (razen nizkih baz), pa vendar sem bistveno bolj zadovoljen (uživancija pa to…).