160902 Grmada P1915 15:31:48

Ker danes ne morem daleč, najprej razmišljam o kakšnem projektu. Pa me zdraži Žan z Grmado – res so včeraj super leteli in danes je podobna napoved (jasno, da ne bo tako, ampak…). S 13h se zbor prestavi na 14, ko se pri balah dobimo: Jean, Samsa (po dolgem času spet v akciji – in že kar serija…)  in jaz.

Andrej zapelje gor in na štartu že Kraševca Rajko in Bojan (ki čakata, da lokalci pokažejo…). Takoj postavimo in v zrak: Jean, jaz in Andrej, potem še Bojan in Rajko.

Na levo kar vzdržujem ob robu. Jean bolj zunaj dobi dviganje in navrti do 1500 in v zanosu nad cerkvico. Jaz ujamem to dviganje malo bliže pobočju in navijem nekaj nad 1100, potem mi zmanjka. Spet pred rob in potem najbolj vztrajni drajsamo še slabo uro. Prvi scuri Bojan.

Bojanov let

Bojanov let

Precej za njim je na tleh Rajko.

Rajkov let

Rajkov let

Andrej pristane naslednji.

Jean se vrne pred start in nato neuspešno poskuša zunaj nad poljem in pristane.

Jeanov let

Jeanov let

Jeanov komentar leta: Po par min žalosti po štartu končno prebijem inverzijo in z nekimi +2 do +3 zlezem do 1500, potem pa kot da bi odrezal. Rinem ven pod baze, sredi polja ponovno dobim nekaj švoh, max +1, ki ima tudi precej nizek strop. Ko padeš ven pa -3, jah težko letet daleč v takem. No pol je pa vse pokrilo. Smo pa vsaj kraševce navadli, kje je Grmada, mogoče bojo še kdaj pršli. Ne vem kaj so čakali do zdej, ma so marsikej dobrega že zamudili.

In zadnji sem na tleh še jaz.

Zoranov let

Zoranov let

Malo še pomodrujemo in razlaz…


Rajkotov filmček