160903 Lisca

Domen vabi na štajersko, kjer kaže malenkost boljše razmere za ta koprenast dan. Ideja je Donačka, a to mi je daleč. Mlakar tudi sprašuje kam in je zainteresiran za štajersko. Z Luftmandlci se dogovorimo za Lisco.

Ob 9.45 v Logatcu, Domen pa si premisli in odpelje jato na Krvavec. Mi pa vseeno na Lisco. SMSnem še Planinšku in vsi skupaj se dobimo v Kompolju (Sevnica). Njegov avto dol, Mlakarjev avtobus gor. Prisotna še Lapajne in Franci.

Na štartu je že kar v redu sapa, zato hitro postavimo in v luft. V luftu pa ne najbolj prepričljivo za se kam odpeljat, sicer gor je šlo, izredno počasi, do baze na 1700, a dol je šlo precej hitreje. Veter tudi iz vseh smeri, Malo Z, SZ na začetku, kasneje bolj SV, nižje V in termični J. Tako da smo se guncali sem pa tja, sulice malo bolj daleč.

Borut

Borut

Miha

Miha. Komentar: Več problemov z kje smo, kot z letenjem :))))

Franci

Franci. Komentar: Hvala Boštjanu na isposoji,novi kraji nova doživetja.

Janez

Janez

Borut in Janez najprej predčasno zaključita. Janez dobi prevoz lokalcev do vrha!

Janezov komentar leta:

Iz baze pod nasledje dve baze,katere niso niti trznile, pa direkt v poden k Gračnari.Pri štiriinosemdesetletni mamci sem moral obvezno jesti in piti, kajti bi bila užaljena, malo sem se branil pa nisem imel izbire ,,saj ne veš,če boš še danes kaj jedel”. Prijazni sosed meje pa odpeljal direkt na Lisco.Zelo prijazni ljudje v teh koncih.

Borut pa počaka Francija in Miha, da scurita in se odpravijo na vrh po avto – Borut na reinfuzo.

Borut - dugi

Borut – dugi

Janez nekaj časa modruje na štartu, čaka da koprena izgine. Mene tudi močno scat, zato toplandam, odtočim, in po slabe pol ure se popolnoma zjasni in greva ponovno v luft.

Janez - drugi

Janez – drugi

Jean - prvi in drugi

Jean – prvi in drugi

Janezove fotke: