160919 Javornik

Ker ima Uki dopust, se že zgodaj slišita Z Zoranom za akcijo. Glede na S je sprva edina ideja za Zavrh. Zoran predlaga tudi Javornik (se mu danes zdi, da bi danes lahko bilo). Uki ni preveč za. Erza in Mega zanima, vendar kasneje.

Zoran začne pri meni s poizvedbo – kam – okrog poldneva. Jaz sem večinoma še delaven, a ko je jasnine in sonca vedno več, me zagrabi. Generalno danes po zraku sever, celo malo na SZ. V takem primeru klasika – Zavrh, Grmada odpade, pa tudi ni velikega zanimanja za tja. Pa pade ideja o Javorniku nad Črnim vrhom – jaz ga še nimam, ostali pa že dolgo niso bili tam.

Zoran potem kontaktira Miha Mlakarja, ki pove, da je Javornik letljiv do sunkov 11 na Kovku in da najbrž bo . Na kameri Medvedje brdo preveri, da so vrhovi ven iz lepih bazic, ki so natrosene po modrem nebu. In smo zmenjeni. Zbor sklican na Vrhniki 14:15.

14.15 Železniška: Uki, Erzo in Zoran. V Logatcu snamejo še Mega, jaz vskočim na Kalcah, skupaj z zemeljsko podporo – Ano in kopilotko Misty. Zoran šofira z LC-jem, Erzo spredaj navigira “old school” po karti. Zadaj pa speštani: Uky, Mega, Ana, Misty in jaz. Čez Hrušico na Javornik.

Na štartu skoraj nič vetra, drevesa se zibajo (smo v rotorju – SZ). Postavimo nad cesto in malo čakamo zaradi neenakomernega in mešajočega vetra.

Štarti so kot po pričakovanju veleslalomski, ampak speljemo, najprej Erzo, potem jaz, Zoran, Mega, Uky.

Erzo rine proti Zadlogu, jaz prej obrnem in “štrikam”. Naprej gre izredno počasi, na momente sploh ne gre!

Zoranu je (razen začetnega rukerja iz poseke naprej ven) vse lepo laminarno, čeprav močno. V levo proti Črnemu Vrhu ga najprej dviguje čez 1300 (pa si ne upa še bolj nabirati zaradi kapljic in črnih baz naokoli…), potem mu začne spuščati.

 

Malo bluzimo sem pa tja, včasih na kakšnem mestu nabije gor in se da kaj povrtet (jaz do 1500, a telefon pokaže manj), sčasoma pa popusti in smo hitro vsi na tleh.

Zoran pred Zadlogom sreča Erza, ki obrača in pelje nazaj. Tudi sam obrne. Pod grebenom ne drži nič, generalno zgubljata. Malo še vjugata, potem ven nad travnike in pristaneta.

Zoranov let

Zoranov let

Zoran - Javornik

Zoran – Javornik

Erzo - Javornik

Erzo – Javornik

 

Uki nekaj kasneje (s crknjenim variom) pri cerkvi v Črnem Vrhu.

jaz in Mega pa pririneva do Zadloga.

 

Mega - Javornik

Mega – Javornik

Jean - Javornik

Jean – Javornik

Ana z Misty pa z LC-jem vijavaja dol po prvo ekipo, nato pa z nekaj greškami najdejo še mene in Mega v Zadlogu.

Leta 2013 sem iz razglednega stolpa na Javorniku naredil VR panoramo: