161009 Dane pri Ribnici P1943 14:51:18

Danes spet nekaj burje. Se dopoldne slišiva z Ukijem, ki je že za akcijo. Nekako se spomnim na Dane (tudi, če je močna burja, bi tu naj bilo). Pokličem Kolar R.ja, ki potrdi pravi veter, čeprav pa je v Ribnici kar pokrito. Ko pa začnem nabirati jato (skličem Vrhniko ob 12.30), se Uki odloči kar za Zavrh.

Drugih kandidatov, razen Mega ni, tako da se (z nepotrebnim postankom na Železniški) odpeljem na Unc po Mega in čez Bloke v Ribnico. Tu vskoči Robert, ki pa se ne počuti dobro za letenje, za šoferja pa… In se zapeljemo gor, podobno kot da bi šli na Slivnico.

Cesta se od Ugarja (aaaahhhh, kar nekaj prebedenih noči na straži v mrazu in snegu sem preživel tu….) enakomerno vzpenja in pri tretjem glavnem odcepu na levo in na livado na levi do starta.

Z Megom vzameva robo in na start, ki je strma poseka (kot Zavrh) s položnim začetnim robom – vse sredi gozda (ne kot Zavrh, ki je idilična travnata planota). Start je precej razdrapan, sta ga pa Robert in njegov padalski kolega malo prekrila s tepihi, tako da se vsaj po eno padalo da postaviti brez zatikanja. Veter piha pravilno gor, ga je pa le za okus (premalo za brezskrben start…).Robert nama pomaga postaviti.

Prvi potegne Mega in se takoj na začetku strmine ustavi in podre Kinga. V drugo je uspešnejši in lepo odleti.

Potem postavim jaz in tudi v prvo podrem padalo (žal delno na smrečico). Robert sname tistih nekaj štrikcev in mi še enkrat postavi. Mega javi, da pristaja pri konjih.

Megov let

Megov let

V drugo sem bolj odločen in stopim čez rob v zrak poseke. Takoj zunaj v desno in ob pobočju v veter komaj lezem naprej (očitno je glavnina vetra z JV vzdolž pobočja…). Najprej 5-10 naprej, potem 15. Višino držim, vendar pa nabrati ne morem nič. Čudovit pogled dol v izvir in začetni tok Ribnice (kot nekje v Kanadi, sva si kasneje enotna z Megom). Do glave v pobočju še rinem naprej (v upanju, da bom tu lahko kaj več nabral), potem odvijem pravokotno levo in nad Ugarjem in konjsko farmo zapeljem na pristanek do Mega.

Zoranov let

Zoranov let

Robert je že pri naju. Pospravimo in na zaključno druženje v Ribnico. Novnov !!