161012 Kovk P1944 15:27:17

Faaca in Igor se odločita za Lijak (zgoraj šibek S, spodaj že Z, JZ, pretežno sončno). Potrdim, medtem ko Erzo in Mega zaradi zemeljskih obveznosti odklonita, Jean pa ni navdušen nad Lijakom (no, saj tudi jaz nisem najbolj, ampak boljšega predlonižji ga ni…).

Jaz do Faaca, pobereva Igorja in dol. Med potjo ugotovimo, da je Kovk že na JZ in začne se večna dilema…

Ravno, ko šibamo proti Uncu, se Mega čudežno sprosti in odvijemo do Portusa. Medtem ko čakamo Mega, se oglasi tudi Jean in takoj zagrabi za stvar. V 10 min smo (zaradi povečanega števila udeležencev jate) zbrani v Megovem avtu in gasa do Anje, kamor naročimo Božiča s kombijem. Ker malo pokriva in jih je nekaj tukaj tudi že scurilo, so mnenja še vedno deljena (Lijak ali Kovk), ampak na koncu se zbašemo v kombi in gor. Samo nas dostavi prav na štart.

Piha močneje kot smo pričakovali. Poleg nas je še nekaj drugih in tudi nekaj ponavljalcev (ki so 1x že scurili…).

Postavimo in v zrak: Jean, Igor, Faaca, jaz in Mega. Zunaj stran od grebena levo je močan steber, ki me odpelje do 1300. Nekje pri Podrti je naslednji, kjer navijem do 1400 in naprej proti Hublju z lepo višino. Bolj zunaj bolj drži, v zraku je »kot spomladi« (se pravi, kar živahno sa je okoli 900 inverzija, zgoraj S, spodaj po Vipavski pa močan Z, JZ). Ta del sva bolj ali manj skupaj z Faacom, Igor že proti Predmeji, Jean nekaj nižji za nami, Mega poskuša ven proti Lokavcu, kjer polaga dim proti Predmeji. Igor nazaj ves nizek, jaz pred Predmejo obrnem, Faaca še kar poskuša nabrati in bi rad naprej proti Čavnu.

Nazaj gre precej bolj počasi in zgubljam do Hublja, kjer dobim petardo tudi s +6 na 1300. Stran od grebena kar drži, Igor se je odpeljal naprej (nazaj) proti Podrti, meni pa se (napačno) zdi, da bi tudi zunaj mogoče kaj delalo (kot je prej na poti sem). Zapeljem se kar nad dolino v smeri Nanosa (smer Tabla), pa gre najprej le počasi dol, potem pa vedno bolj. In pridem s 400 pod Plaz, kjer samo nekajkrat žalostno zavrtim in potem pristanem na travniku pri piceriji.

Zoranov let

Zoranov let

Igor in Jean sta po preskoku pri Vipavi precej višja, pa vseeno ne dobita konkretnega dviganja, tako da poskušata naprej proti Tabli in dalje, pa se potem obrneta nazaj.

Mega je že okoli Čavna v smeri Lijaka, Faaca le nabere na Kovku in pride čez lepo visok in se samo zapelje naprej proti Nanosu. Igor se matra in poskuša okoli Plazu, se celo spajsa više, na koncu »pušiona« in pristane pri piceriji kot jaz.

Igorjev let

Igorjev let

Jaz v piceriji Na Placu pridobivam novega padalskega kolega (za letenje navdušenega aktivnega člana/inštruktorja SV tu v Vipavi), ki ga na koncu prijavim Vidmarju za začetni tečaj, ki se bo te dni najbrž začel… Igor se mi pridruži v piceriji, medtem ko je Jean pristal pri Anji po neuspelem priklopi Kovka.

Jeanov let

Jeanov let

Faaca se vrne z Nanosa, ravno ko Mega objavlja pristanek tu pri nas, pa priklopi Plaz in navije gor v višave in se odpelje naprej proti Nanosu (dokler bo šlo…). Faaca pa za njim…

Jean pride po naju in na Razdrto, do kamor je šlo Megu in Faacu…

Megov let

Megov let

Faacov let

Faacov let

Še vizualizacija letov

 

Mislim, da smo kar vsi zadovoljni…