161013 Strmca P1945 14:16:34

Ker je napovedanega nekaj JZ in vreme povsod bolj tako, se najbolj nagibamo spet za Primorsko: čeprav je v Vipavski vse pokrito, Kovk najbrž bo vsaj na dinamiki (4/6)…

Poberem Eda in Igorja v LJU, na Železniški še Erza. Pa se peljemo naprej v neko sluzasto megličasto področje in Jean sporoča, da na Lijaku že rosi, radarska slika kaže, da gre to naprej po Vipavski in naenkrat je Kovk vprašljiv. Na Slivnici sicer lepo piha (5/7), pa nas Emilove info s pravkaršnjega leta tam odvrnejo, saj je v zraku imel SZ.

Emilov let

Emilov let

In se v obupu odločimo za Strmco. Jean nas počaka v Lohači in gor.

Piha lepo, žal pa rosi (in je hladnoooo). Jean danes prazuje rojstni dan in hoče leteti. Takoj postavi (B klaso) in v luft.

 

Ostali cincamo. Pa lepo zajadra sem in tja in še zbija, ker ga kar gor dviguje … in že postavlja Erzo. Takoj za njim še jaz B klaso (rositi je skoraj prenehalo) in potem drajsava z Erzom sem in tja okoli starta, medtem ko Jean scuri.

Jeanov let

Jeanov let

Igor in Edo dol po njega za drugo rundo, medtem pa je meni že pošteno hladno v tangicah in projektni robi (namenjeni za krajše lete…) in se počasi odpeljem dol na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Jean potegne v drugo kar s parkinga, pa je malo prenizek, da bi lahko začel nabirati in je po nekaj vijugah pri meni.

Jeanov nr.2

Jeanov nr.2

Se pa odloči še Edo in se pridruži Erzu. Nekaj časa še drajsata, potem se Edo pripelje na pristanek,

Edov let

Edov let

Erzo pa okoli Petriča do Planinskega polja, kjer ga poberemo na najbolj oddaljenem koncu…

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Poje in jaz imava danes posebno “jezo”, saj včeraj nisva “letela”. Ko imajo eni na Strmci v rosenju opremo B, jaz pa A, se počutim hendikepiran. Prav na koncu, ko zdržema jadram, se pokaže, da so bili zaradi opreme na slabšem oni.

Pa še na Planino na zaključno druženje v počastitev svečanega dneva.

Ko smo že na Vrhniki, pa se slavljenju na Strmci post festum pridruži še Domen…

Domnov let

Domnov let

Domnov komentar leta: Ko pristopi k stvari druga ekipa katera šteje enega samega člana so pogoji necurljivi. Ali kaj ko je le ta pozabil v vozilu (katerega mi reši današnji slavljenec Jean C.) vse ključne varnostne elemente razen rezerve je psihološki učinek zahteval pristanek še pred mrakom. Rahlo kaplanje izpod neba ni bilo tako hudo kot je bil hud mraz in prepih okoli ušes.