161028 Zavrh P1953 15:53:28

In še tretji dan zapored na Zavrh.

:Burje na Primorskem je več, kot napovedano, na Zavrhu pa manj kot včeraj in po detaljni analizi dileme z Igorjem – Lijak : Zavrh  (ostali teoretično letljivi starti, kot npr.Dobrovlje, so preveč nesigurni ali daleč, ali…), se odločiva za Zavrh kar je Erzu kar samoumevno. Razpišem za 13.30 Šodr.

Habibi že čaka ves naspidiran, pa Faaca, Erzo  in z rahlo zamudo še Igor. Tilen zahteva, da se nas vseh pet stlači v njegovo ekološko Toyoto in gasa na Zavrh (se pravi, štrom do daske … ker smo pretežki se seveda takoj vključi bencin in konc ekologije…). Uki zamuja in se bo priključil drugi rundi, saj še Poje in Delux baje prihajata.

Na štartu manj vetra kot včeraj in takoj postavimo in v luft: Habibi, jaz, Erzo, Igor in Faaca. Piha kar močan S z leve in se je treba kar pomatrati, da pridemo okoli Trebelnika. Sam pridem kar visoko okoli, tako da se za robom pridružim Tilnu in hitro naberem in še vrtim, vrtim in potem proti Javorču za Erzom.

Drugi se bolj matrajo pod Trebelnikom, da pridejo okoli in gor. Še največ nesreče ima Faaca, ki se je sicer spajsal čez rob, pa šel potem nazaj proti anteni in se ob ponovnem povratku na Trebelnik mora po dolgi borbi predati pri bencinski pumpi Borovnica…

Faacov let

Faacov let

Tilen se vozi sem in tja nad grebenom, Erzo gre še malo naprej od Javorča in tam visoko pobere, sam pa ne pridem dosti nad vrh in se na poti nazaj kar borim, da ne scurim. Na Trebelniku se za silo rešim, da potem dobim krasen steber v kotlini nad Dolom in pridem lepo nad greben. Erzo, ki se mi tu pridruži, spet odpelje naprej na Javorč. Jaz za njim in naprej na Vrhniko, kjer pristanem pod Hribi.

Zoranov let

Zoranov let

Habibi je šel po otroke v vrtec kar iz zraka.

Tilnov let

Tilnov let

Erzo je zapeljal še enkrat nazaj proti startu kibicirat drugo grupo (Uki, Poje, Delux) in se na koncu odpeljal – seveda do doma.

Erzov let

Erzov let

Igor je zaključil let na velikem travniku proti Verdu pred Šodrom.

Igorjev let

Igorjev let

Ostali pa…

Jožetov let

Jožetov let

 

Ukijev let

Ukijev let

Komentar Ukijevega leta Andrej Erznožnik : “V drugi ekipi so bili naš član in še dva druga klubaša, ki večkrat uporabljata našo infrastrukturo. Kljub temu, da je imel naš član, kar poimenujmo ga z imenom: Uki, prednost na vseh področjih, tako v mnogobrojnih izkušnjah, na štartu in v zraku okolice domače hiše, kot s svojim najmodernejšim padalom, čigar upravljanje je že v popolnosti zapopadel, je njegov namen obilneje jadrati klavrno propadel!”[29.10.2016 23:53]

Še vizualizacija letov

Meni skoraj tako lepo letenje kot predvčerajšnjim 🙂  (ko je bila poezija…)