161101 Tribalj

Zaradi zračnega prostora CTR Rijeka in radarja v bližini je potrebno let prijaviti, kar lahko storite preko kluba Flumen. Klik za info.

Erzo predlaga Buzet / Motovun, pa štajersko, pa … Ko se kar ne moremo odločit kam, se javi še Delux in predlaga Tribalj, saj je samo tam sonce in drugje po SLO ne (razen štajerska, a nas Tribalj bolj mika). Potem Erzo po svoje, pa še večina mu odpove, Kastner se pa premisli in se pridruži ekipi Tribalj.

Po dobrih 100km iz PO smo že na štartu. Po ovinku seveda, saj smo se najprej ustavili na pristanku, ker je Domen poslal najavni SMS na telefonsko številko od kluba Flumen. Delux jo proba še poklicati pa številka ne obstaja – tako da ugotovimo, da nas najbrž prevoz ne čaka in gremo gor.

Stara tabla Tribalja, po kateri smo se orientirali

Stara tabla Tribalja, po kateri smo se orientirali

Na štartu malce sunkovito pihne, meni kar zvija padalo, potem komplet crkne in čakam. Se kar javim za toplanding, da imamo rešen avto, čeprav sta spodaj še dva, pa zgoraj miljavžent. Potem odrinem, nekaj časa se ukvarjam še s tehniko in ko pogledam okrog sebe sem že v bazi. Prijetno jadranje sem in tja na soncu.

Za mano štarta Delux in se raztegne za 4 dodatne kilometre, nato pa še Domen, ki se prav hitro naveliča – težave s padalom (?) in pristane na vrhu.

Domnov 3balj

Domnov 3balj

caffou

Jean Caffou

Delux. Komentar: prvi moj Tribalj, v soncu, baze na 1300, vzhodno od štarta brez pristankov edina alternativa je, da priletiš nazaj. Lepi razgledi na Krk in "Titov" most.

Delux. Komentar: prvi moj Tribalj, v soncu, baze na 1300, vzhodno od štarta brez pristankov edina alternativa je, da priletiš nazaj. Lepi razgledi na Krk in “Titov” most.

 

5 komentarjev

  1. Nisem imel težav s padalom ampak sam s seboj 🙂 Ta dan mi ni bilo do letenja in ja tudi takšni dnevi obstajajo 🙂

    No pa smo le razčistili nesporazum glede prijave.

    1. Dogovor sa TWR Rijeka je da im najavimo letenje u PG zoni na Triblju, ako nismo najavljeni znaju preusmjeriti medical flight MI-8 preko Triblja. Ako voze ronioca onda to zna biti u visini ili ispod visine grebena. Vjeruj nije ti svejedno kad ispod tebe proleti MI-8 u punoj brzini o rotorima nakon toga neću ni pričati 😛 . Dogovor poštujemo radi naše sigurnosti a ne radi birokracije 🙂 .

Leave a Reply