161103 Malič P1955 13:59:13

Ima Uki danes še dopust in sva že zjutraj na vezi. Glede na napoved in pokritost (močna burja na Primorskem in V, JV proti V SLO, več jasnine na V) predlaga najprej Donačko. Po njegovi koordinaciji s Frenkom se to spremeni v Malič (4,5/6,4 J) in je cilj določen. Pošljem zborni SMS, pa vsi, razen Mireta, zavrnejo.

Ob 11h pri Hofer Fužine prisedem k Ukiju in Miretu in gasa CE. Frenk bo šel nekaj kasneje (?!), tako da smo sami na pristanku v Laškem (da se Mire seznani z novo lokacijo). Ko popušita svoje, tudi vrh sprosti bazo (start je že od prihoda zunaj, čeprav je iz CE s S strani slabo kazalo) in sončka je že veliko. In se zapeljemo gor in parkiramo in izstopimo v zimski mraz (-2st, 3/5 J). Najprej se oblečemo in nataknemo vse nase, potem začnemo razmišljati o letenju.

Veter malo pojača, ko nameščava z Miretom vsak svoj zidek. Potegnem prvi, potem Mire in potem se še nekaj časa Uki zafrkava na startu, ko mu razmetava in svaljka Kinga sem in tja…

Z Miretom hitro nabereva nad start, lepo drži vzdolž grebena, kmalu sva do baz okoli 1100. Potem jadramo sem in tja in uživamo (če odštejemo mraz…). Više je stalen in močan veter, niže pod grebenom dosti manj. Ko enkrat pokrije, smo hitro vsi nekaj nižji in Mire se preda (vse skupaj mu itak ni preveč všeč…) in odpelje na pristanek.

Miretov let

Miretov let

Z Ukijem se rešiva in še malo navijava. Ko naberem nekaj čez 1100 (polna ura se bliža in v roke je kar hladno…), se odpeljem čez Laško na Hum, kamor pridem malo nad vrhom. Še tu malo drajsam, generalno pa gre bolj dol, kot gor, tako da se kmalu zapeljem okoli pobočja nazaj na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Uki pa še kar drajsa in drajsa in uživa in se čisto na koncu tudi sam zapelje sem na Hum. Ko pospravim, najdem na tabli na pristanku tel.taxi Laščan in ga naročim. Pristane Uki in se mu vse smeji.

Ukijev let

Ukijev let

Pride taxi, ki naloži šoferja Mireta, pa naredi še en majhen krog, ker prihaja v letalno akcijo tudi Frenk (?!), ki nam razpolovi ceno reševanja Ukijevega avta…

Še vizualizacija letov

 

Ko pride Mire dol, pred odhodom pozdravimo še Saša Goloba, ki si je zemeljsko podporo organiziral dosti bolje kot mi 🙂 . Frenk pa še kar vozi okoli starta v zadnjih sapcah…

Več kot zadovoljni z današnjim letenjem…