161206 P1974 Kovk NAV761 14:04:17

Čeprav naj bi bil danes SV, Kovk vso jutro pridno javlja JZ in hitro se zedinimo, da je današnji cilj Primorska: Čaven, Kovk (ali Lijak). Simon je že od včeraj prijavljen, z njim Dušan (ata Štus). Še Mega je za in seveda Jean. Tik pred odhodom se odzove tudi Delux (s Špelo), medtem ko bo Igor prišel kasneje za nami.

Na Vrhniki se v LCja naložita Rakičana, na Uncu Mega, na Ravbarkomandi Jean (Planina je še vedno skoraj odrezana od sveta…) in k Anji. Med potjo se pUnČkA informira in potem poveže z Igorjem.

Pri Anji je že jasno, da gremo kar gor na Kovk (4/6,5 JZ) in k nam se zbašeta še Boris in Špela. Vseh sedem+x padal gor in na start in takoj začnemo postavljati, saj lepo piha gor (dokler še…). V luft jaz, Jean, Mega, Simon, Dušan, Delux.

Balončkasto, s sunkovitimi dviganji (in spuščanji) veter od vsepovsod (skratka precej spomladansko ?); više napovedani S, SZ, pri grebenu J, JZ, JV. V prvi rundi do zadnjih skal pred Predmejo, potem gredo nekateri naprej na Čaven (Mega, Delux, Jean), drugi pa nazaj. Nazaj grede je že nekaj drugih v zraku in ko pridem spet nad start, ravno speljeta Igor in pUnČkA.

Še ena runda proti Predmeji, vendar jaz obrnem nekaj za Hubljem in nazaj. Ves čas je treba kar delati in zavrteti pravi čas, da ne pridem prenizko, oziroma, da se spet spravim nad greben. Na Podrti naberem do 1000 in se odpeljem čez proti Vipavi. Pridem globoko pod Plaz (cca na 400), se tu še malo matram in poskušam rešiti, medtem ko Simon (ki je šel takoj za mano s Kovka) pristane blizu pumpe v Vipavi.

Simonov let

Simonov let

Tudi sam se predam in pristanem pri na travniku pred picerijo na Placu.

Zoranov let

Zoranov let

pUnČkA takrat enkrat toplanda, da reši Igorjev avto in padalo parkira na zloglasni borovec za startom. Med pospravljanjem pristane ob meni še Dušan.

In kmalu je tu že Špela z LCjem, ki vodi zemeljsko logistiko. Jean in Mega toplandata, da pomagata rešiti prej omenjeno padalo z zloglasnega bora.

Megov let

Megov let

 

Mi do Anje, da Špela prestopi v Delux avto in se še enkrat odpelje na Plac, kjer pristaneta še Jean in Igor.

Jeanov .. let

Jeanov .. let

Igorjev let

Igorjev let

Z Jeanom se odpelje naprej po Borisa, ki v glajdu pristane pred Podnanosom.

Borisov let

Borisov let

Preostali pa se zberemo v piceriji na Placu na zaključno druženje.

Spet smo dobili več, kot smo pričakovali 🙂 …


Borisov filmčk