161207 Lijak P1975 14:50:24

Danes pa zjutraj spet močna burja z meglo v LJU in sončkom povsod drugje, inverzija. Le Igor je za akcijo – in verjame, da bo na Primorskem veter padel (kar je sicer napovedano, pa vsem dvomljivo, saj so na  Kovku sunki čez 20). Jaz sem bolj za Gorenjsko (ali Zavrh, če ne bo preveč JV). Potem opazi Igor stanje postaje na Mangrtu: idealno sončno z 1,5/2,5 J. In sva ekspresno zmenjena.

Ko že štartava izpred POPTV-Hoferja, Igor le preveri s Trentarji še enkrat v živo in zve, da je postaja v dolini, kot kaže pri Zepu na vrtu… In samo obrneva in dol na Lijak. Kovk res počasi spušča.

Na start prideva sama kot prva, ko na dovozu dol prehitiva Dragana in Janeza. Občasno že pihne lepo gor, čeprav je JV tendenca. Postavimo in v luft: Igor, Dragan, jaz in Janez. Potem pride na štart še nekaj redkih, nekateri po službeni dolžnosti (Aljaž).

V zraku je treba kar delati, loviti ozka in močna dviganja (mešanica burje čez, JV, termika) in kaj dosti nad greben ne pride nihče. Sam poskušam proti Vojašnici, pa sem prenizek in grem nazaj, spet vrtiva z Igorjem na V robu, pa desno od starta, malo zgoraj, malo spodaj. Ko se bliža polna ura, se zapeljem še na Danijela in nazaj in na pristanek.

Zoranov let

Igor pa malo za menoj.

Igorjev let

Gor po avto kar z Valičevim kombijem (on nadaljuje s šihtom še eno rundo, preden bo šel na zaslužen večerni počitek na hobotnice), midva pa zapeljeva oba avta dol.  Doli pa nas vse tri prestreže Iggy z goro čevapov (mora izpraznit zaloge pred dokončno predajo kulinaričnega objekta novim lastnikom…)

poslednja večerja

Igorjev komentar leta: Glede na začetno “zavajanje” postaje na Mangrtu (upravljavec bi lahko dal obvestilo, da je že zdavnaj v dolini, tako kot je to storil Klavdij na Kobirškem stolu), še kar pravilna odločitev. Če prištejem še dobro družbo, zastonjkarske čevape, paradižnik in radler in kar nekaj smeha ob “zadnji večerji” (škoda ker še ni bilo svežih lignj in sip, s katerimi se bo še mastil eden od solastnikov 777), kar fajn dan.