161217 Čaven P1986 13:52:15

Simeon se zanima zjutraj za Zavrh (spoznavanje novih štartov s pravkar potrjenimi mladimi padalci – tečaj aktivnega letenja…), pa se v pogovoru sproti odloči za Nanos in potem Kucelj. pUnČkA pa malo kasneje zares zalaufa zadevo: Čaven (ali Lijak). Skoraj hkrati Samo pošlje SMS, da vozi na Čaven (ima že nekaj Štajercev prijavljenih, pa Toma,…). In mu rezerviram prostor.

10.15 na Železniški k pUnČkI, na Uncu naloživa Mega in mimo Ravbarkomande (kjer ne vstopi Jean, ker ga danes ne vleče na Lijak ali Čaven in bi šel tandemirat, najraje na Nanos…).

V Lokavcu nas ob 11.07 še čakajo in gor.

Na startu piha vztrajno SV in zaležemo in se razgledujemo

in modrujemo, dokler ne prideta Aljaž in Urban in po nekaj predelavah Konja in 2.Kraljice odletita. Urban žal testira manevre in je slaba sonda, Aljaž pa je v stealth mode-u, tako da tudi nimamo nič od njega (kar se sonde tiče).

Končno malo pihne z juga in panika. V luft Vidmar, pa Tom, še Štajerc (Sašo Golob) ali dva in potem že pUnČkA, jaz in Mega. Takoj na desno ob grebenu drži, celo nekaj navijam in se spravim nad greben. Proti Kuclju naprej že mislim, da bo »klasika« (zadnjih dni), pa zacurim pod Kucelj in potem gre samo še dol brez uporabnega piska. Okoli Skreta se matram, žal v minus, tako da sem pred Zmajarsko v višini Vitovske cerkvice in potem pred njo samo v glajdu direkt na pristanek Lijak (nisem verjel, da bom res prišel do pristanka…).

Zoranov let

Tu me pozdravi Ata Štus, ki je ravnokar skočil z Lijaka, kot tudi večina drugih, ki jim Lijak danes ni dal kaj dosti.

pUnČkA in Mega za njo sta nekaj višja in potegneta do Danijela in tam drajsata še “pol ure”, dokler ne zdrajsata v poden na Modelarsko,

Megov let

kamor ju gre pobrati Ata Štus, ki nas potem zapelje v Lokavec do avta.

Še zaključno druženje v Ajdovščini.