161217 Tandemski polet s padalom z Nanosa

Na Čaven se mi z (okrnjeno) klapo ne da, pa čeprav naj bi tam bilo največ možnosti za letenje (slaba sonda – inverzija, malo vetra – obrat iz SV na J). Dneva pa tudi ne bi izpustil. Drugih kandidatov ni, rad bi šel na Nanos, tam mi je lepo, pa če je malo vetra se da tam malo pojadrat. Iščem če je kakšen kandidat za tandema, pa se javi Roman B., ki nam je enkrat z Nanosa že dol peljal LC-ja.

Za šoferja zrihta Blaža M. V Razdrtem vidimo tečajnike od Simeona, ki ravno pospravljajo. Gor smo tik tak, cca ob 13.00, po poti vidimo še Simeona. Blaž se poslovi, ker se mu mudi.

Pričakujem da bo švoh V na štartu, a že konkretno (5m/s) vleče jug/JV! Jakost ravno pravšnja za dvig na mestu, ampak smer je pa malo iz strani, tako da nekaj časa se z Romanom še sprehajava in iščeva, kje bi bilo najbolj enostavno štartat, ampak se vseeno odločim, da poskusiva na (malo manj) strmem grebenu na JZ strani pri anteni.

Padalo dvigneva v prvem šusu na mestu, in še predno narediva kak korak naprej, sva že v zraku. Na vrhu polno planincev, ki nam mahajo. Držalo je pa samo na tistem koščku. Po eni uri jadranja se prej jaz naveličam kot Roman – saj peglava isto točko, drugam ne gre, brez da takoj izgubiva 100m višine, tako da še probam vzhodno stran grebena a gre samo dol.

Ko pospraviva, je tu že Romanova mama in nas odpelje domov. Dan rešen, polet super, potnik zadovoljen!

Nanos – Roman B.