170107 Čaven P1999 13:51:31

Danes napovedanega malo manj orkanskega severa v nižinah (nad 2000 še vedno +20m/s), zato pa povsod po SLO toliko več mraza. Zjutraj Kovk še kar nabija burjo (9/15, -12st) in mi skoraj ni za nikamor, pa pUnČkA da pobudo: Čaven (rezerva Zavrh). In sem že na obratih.

Na zborni SMS se nama s pUnČkO ob 10.45 na Železniški priključi le Domen. Na Uncu pa še Mega in Aleš (Pirš) in vsi z Megovim Berlingom pod Čaven v Lokavec, kjer SV piha sprejemljivo (Kovk je že padel na 13) in celo obrača na JV. Samo je že bil obveščen in skupaj z Jožetom nas zapeljeta na Modrasovec (v bistvu gresta v kočo na kračice in komaj verjameta, da mislimo zares v zrak v tem mrazu…).

Na startu piha idealno gor in krasen sonček (o mrazu ne bi preveč). Takoj postavimo (preden zamrznemo). Jaz z letnimi rokavicami v luft prvi, potem Mega brez (doma pozabljene) bunde, pa pUnČkA, Domen in kot zadnji Aleš.

Gradient je danes super in zapeljem takoj v desno nad polico, kjer še nekaj naberem. Čeprav gre super gor kar samo, me ne mika preveč v višave, saj mraz z višino kar leze v prste (najbolj pa vidim v glavi napovedanih 20m/s severa nad 1500m). Precej stran od grebena se peljem mimo Kuclja (vrh ves ožgan od požara) do Skreta. Občasno butne gor tudi s +4, pa tudi spusti z -4, naprej pa gre včasih tudi manj kot 10 (termika, tu že kaže občasno močan JZ, Z). Od Skreta do Vitovskega hriba potonem za več kot 300m, in šele ko se naslonim spet nazaj na rob pod Zmajarsko, spet naberem. In tako naprej do Lijaka, kjer se pojavijo prvi padalci. Potegnem naprej na Danijela, kjer vrti in lepo nabira en King (Franek), jaz pa več izgubim, kot naberem in se zapeljem nazaj pod Lijak ves nizek.

Mega javlja, da pristaja ves podhlajen pod Lijakom.

Megovo ohlajanje

Aleš pa vrti nad mano nad Lijakom nad grebenom. Tudi sam prste na rokah komaj še čutim in čeprav bi sedaj, ko vidim Aleša, tudi jaz rad spet pobral in poskušal nazaj proti Čavnu, sem prenizek in ko odbije polna ura se samo še zapeljem na pristanek k Megu (sama na pristanku ! ).

Zoranov let

Domen in pUnČkA sta pristala v Lokavcu. In rešila logistiko.

Domnov let

Aleš pa lepo nabere in se ves visok odpelje proti Čavnu in naprej.

Ko pospraviva, sta pri naju že pUnČkA in Domen. Kovk je že obrnil na JZ, tako da Aleš nima preveč težav in že priklaplja Plaz in nabira pred Tablo, ko se mi zbašemo v picerijo na Placu. Medtem, ko se prehranjujemo na toplem on pristane na hladnem za picerijo.

Alešev let

In se nam kmalu pridruži.

Še vizualizacija letov

 

Vsi zadovoljni.