170110 Hruševo P2000 13:31:40

Lepo bi bilo, če bi bil jubilejni 2000. let res v Kruševu, pa je le v Hruševu, tam za LJU…

Nekaj dni je že ta mraz in S, SV (in burja) in tudi za projekte ni ravno preveč ugodno. Po včerajšnjem informativnem raziskovanju z Jeanom na unško-cerkniškem področju se danes (po dopoldanskih zemeljskih obveznostih) odpravim na kakšno krtino v bližini LJU – če bo, oziroma če ne bo (preveč vetra). Po novem letu se je »pojavil« dodaten, pester izbor Erzovih novnovnovih in tegale si izberem (glede na SV, V).

Najprej si od solarnega stebrička na vrhu samo ogledujem (in zmrzujem), ko pa vidim, da je veter kar enakomeren (5-6/8,2), po smeri pa neustrezen čisti V po dolini ali občasen J (ki mi ustreza, saj se za Erzovo smer proti JV ne bi odločil, tudi če bi bilo manj vetra – meni je tja, med drevesa, preozko), grem v LCja po robo. Postavim in čakam na tisti J, ki ga noče več biti. Naredim zidek na V, ko pride domači kmet iz pokolovozuzadajvozečega traktorja. Zelo ga zanima, kako bom tule odletel in nekaj časa se pogovarjava o tem. Vmes nekajkrat dvignem, pa je vedno od V in močno. Ker tistega J noče biti, se odločim in dvignem v V hrbtno in po stabilizaciji porinem pravokotno v desno dol po pobočju v grapico in iz nje ven na travnike spodaj.

Zoranov let

Če že neka grozna višina ni, pa je s štarta lep razgled na Katarino (levo od sredine zadaj) in Knapovec (desno od sredine zadaj).