170121 Lijak – tandem z Ano

Damjan me praktično prisili v to, da pripravim za Poletovce en kao Praktični tečaj uporabe elektronskih naprav v jadralnem padalstvu. Ura ni najbolj ugodna, zato letenje bolj kot ne odmislim. Mogoče tandem, če bo Ana za. Pa se predavanje, kljub temu, da se je začelo uro prej (ob 11-ish), se zaradi vseh praktičnih demonstracij zavleče krepko čez prvo uro, tako da smo na štartu (zahvaljujoč Delux transport, ki bo danes enega tečajnika spravil v luft) cca 14.30.

Cel dan me mučijo in gonijo na šihtu, spet dežuram, in ni konec, tudi ko sva že vpeta. Odjebem vse po spisku in odrineva. Šolski štart. V zraku dobim še 2 klica, katera gladko ignoriram. Špela naju lepo posname (video) in vmes še pofotka (kako?).

Kovačeva kobila je vedno bosa, z variom imam hude težave, stalno crkuje, nekaj ga zafrkava kontakt, slabo sem zmodificiral BlueFlya. Tako da ga bolj nimam. Pobirava nizko, sicer imava lepe razglede na “Lijaško” okno in na Yugo zastavo, ampak večinoma so vsi nad nama. Poleg lokalcev srečava še ekipo KLV-jevcev, ki so se tudi odločili za Lijak.

Kljub vsemu, uživaških 45 minut!

Po pristanku na hitro zloživa in že zdrviva po drugih opravkih. Špela je tudi že dol (hvala za fotke), Deluksič pa s tečajnikom na novo rundo.

Tandemčič

Megič

Erzič

Deluksič