170202 Dobje-Grosuplje P2018 11:16:55

Po dveh dneh ledenega in manj ledenega dežja danes ni … dežja. No, občasno malo zarosi. Je pa povsod močan Z že malo nad tlemi in za letenje danes ni. Bo pa mogoče malo za na zrak kam blizu.

In sem na gričku v vasici Dobje, kjer sem se ogledoval po Erzovem lanskem lager-startu kakšen dan nazaj in je pihalo od zadaj. Danes piha po smeri idealno gor, na momente sunkovito. Kakšna razlika za dva dni nazaj, ko je bil tu trd sneg. Danes krtine, blato, zdrizasto.

Takoj (da si veter ne premisli) postavim Rooka v plundro in blato, počakam, da pihne in potegnem in me kar vozi malo sem, malo tja, da speljem na prelomu in se zapeljem nad potočkom za bajer.

Zoranov let

Vse se cedi, tudi padalo je že vlažno in štrikci mokri. Kar naberem ga in gor do LCja.

Reinfuzo naprej proti Polici in gor na Gorenjo vas, kjer sem se tudi ogledoval po startu na Troščinah. Glede na močan Z seveda piha od zadaj dol, vendar na momente tudi nula, ali celo rahlo gor. Samo raztegnem po blatu in čakam. Pa ne dočakam.

Po pol ure opazovanja trakca, namakanja padala in nameščanja, potegnem v neki nuli, ki pa to ni. Samo laufam dol po bregu, ne da bi padalo zagrabilo, poskakujem in se dričam in se na koncu ustavim blaten in pošprican do kolen. Pospravim in domov sušit…