170207 Rovte-Tečkov grič P2021 14:14:07

Malo naprej je start Rovte-Kurja vas. Brez robe na vrh pod trofazno. Piha z leve čez pobočje, leteti pa je mogoče le ozko ob trofazni na levi in gozdni meji na desni ob precej poševnem pobočju… dokler gre… in pristati v pobočje… danes ne.

Dol v LCja in malo naprej, kjer je tale Tečkov grič. Zapeljem okoli njega in brez robe po strmem gozdu na vrh, kjer je prekrasen start (lepo strm). Le zaresnega pristanka ni videti v kotanji tam spodaj. Še lepši bi bil malo naprej prav na vrhu griča, pa je tam trofazna (se mi zdi, da isti kabli kot že 2x prej). Tole danes je Erzov venček trofaznih startov…

Sem vodi lep kolovoz, zato po njem dol do LCja in nazaj pod grič. Pristanek je res nek travnat kotel – verjetno bo dovolj. Upajmo.

Zapeljem se spet nazaj gor po kolovozu prav na start. Od tu spet ni več vse tako jasno (…pa še ozka poseka med smrekami spodaj – no, saj tam bom (upam) že čez…). Malo si dajem poguma in se prepričujem, na koncu prevlada idealen vetrič gor.

Postavim, potegnem in lepo speljem iz poseke in sem že čez kotel pred smrekami, tako da ostro zavijem v desno in ob robu travnatega kotla  (da ne bom preveč v kotanjo zlezel) do pristanka pred droti.

Zoranov let

Poklepetam z domačinom, ki bi tudi rad začel leteti…

Peš po cesti do LCja in potem še malo na oglede in to je to za danes.

Na Lijaku pa so danes vsaj štirje lepo leteli…