170214 Čaven P2026 14:53:53

Danes napovedan lep, sončen dan, z nekaj burje in inverzijo. Gorenjska pod kar gostim pokrovom, Vipavska pa res v močni burji (11/16 SV Kovk).

Z Jeanom že zgodaj jamrava nad usodo, saj je v takem planiran Čaven preveč tvegan (Lijak je zaprt zaradi razstreljevanja…). Ko ure tečejo, vedno bolj kaže, da ne bomo šli nikamor na resno letenje. Tudi Erzo že odpove. Pa Faaca in Igor ponovno zdražita s Čavnom, jaz pa se zapalim za Nanos, kjer je že od jutra veter 5/8 SV. In je določena ob 12h Železniška.

Pri Faacu poberem njega in Igorja in na Vrhniko po Erza, kamor pridivja še pUnČkA. Jean pobere na Uncu Mega in dol. Med potjo se, demokratično in z  debato, podprto z veliko argumenti, do Razdrtega odločimo za Čaven (danes je prava burja, po pobočjih se močno zliva dol v Vipavsko, z višino pa vedno manj SV vetra – in to bo bolj primerno za Čaven, kot Nanos V…).

V Lokavcu k Samu, ki nas s pomočjo verig v zadnjem vzponu pripelje po zaledeneli cesti nad start.

Na startu pa sonček in skoraj pomlad. Piha malo SV, skoraj premalo. Takoj postavimo proti SV in v luft: Erzo, jaz, Jean, Igor, Faaca, pUnČkA in Mega.

Najprej drajsamo na SV pobočju okoli starta (nekateri bolj, drugi manj uspešno). Sam že začenjam curiti, ko le najdem lepo dviganje, ki me spet pripelje nad start. Le Erza vidim, da je že za robom proti Kuclju, ostali so še tu, okoli starta. Pa se zapeljem okoli V raza nad Polico v vedno bolj rukajočem (SV se zliva čez rob). Vendar kar nekako držim višino. Pa vidim Erza kako vrti precej zunaj, stran od pobočja proti Kuclju. In naredim napako dneva: namesto, da bi raje rinil naprej ob pobočju, se zapeljem ven (bo dviganje in bolj mirno…), kjer ne najdem nobenega dviganja. Vidim tudi pUnČkO in Faaca, kako se pod Polico obračata ven in nazaj proti Lokavcu. In se še jaz (že prenizek za naprej proti Kuclju ?)  obrnem v vedno močnejši SV veter, ki konkretno zaustavlja. Je kar živahno in počasno v ta veter.

Faaca veter preveč zaustavlja, tako da pristane na travnikih nad Lokavcem.

Faacov let

Midva s pUnČkO  (z nekaj vmesnimi rukerji gor, ki jih ne znam izkoristiti) le pririneva do Lokavca.

Zoranov let

Ostali pa so izginili proti Lijaku. Pospraviva in do LCja, kjer že čaka Faaca. Na pico na letališče, saj od ostalih nobenega glasu.

Končno se javi Mega, ki je obrnil Lijak in prišel nazaj do Lokavca.

Megov let

Nekaj zatem javi Erzo, da je pristal (po štrikanju med Lijakom, Danijelom in Čavnom) pred Lijakom, ki je že od 13.30 ure spet odprt…

Erzov let

Malo za njim tam zraven pristane še Igor.

Igorjev let

Gremo po njiju in medtem pristane/scuri tudi Jean v pobočjih Čavna nad Ravnami in Črničami,

Jeanov let

kamor ga gremo pobrati.

Še vizualizacija


Se mi zdi, da smo dobili več, kot smo pričakovali.