170215 Kovk P2027 15:17:12

Danes napovedan krasen dan, s šibko burjo in močno inverzijo. Jean že navsezgodaj navija za Kovk (“sicer 2/4 SV, pa saj bo obrnilo na JZ v tem sončku…”). In ker se Igorju ni za dol metati s  Kanina (kamor vleče mene), sva hitro zmenjena za Kovk ali Lijak.

Ob 11h pobere Igor mene, na Železniški naloživa Erza (ki najprej ni hotel, potem pa ga je premamilo druženje…) in na Ravbarkomandi Jeana. Na poti od Razdrtega dol se oglasi še Samo kar sam, da že čaka s kombijem pri Anji. In ker je Kovk tudi že obrnil na J 2/4, se samo naložimo in gor.

Na startu še nekaj drugih, čakajočih na močnejši veter. Prvi gre v zrak Jošt z Enzotom, kar ni spodbuda za akcijo, ker je še vedno premalo vetra. Še Valiča službeno v luft, mi pa še kar čakamo… potem pa zelo počasi postavljamo še ostali. Od naših: Igor, Jean, Erzo in jaz. Ker je malo vetra, pride bolj do izraza termika in dviganja so v glavnem ozka, majhna in sunkovita.

Nad greben komaj da naberem, mimo Hublja se zapeljem le malo naprej in potem zelo nizek nazaj do Podrte. Jean javlja, da je, pri poskusu sledenju Erzu okoli Čavna, scuril v Ajdovščino.

Jeanov let

Tu, nazaj pod Podrto, je večina padalcev, ki drajsajo sem in tja. Kmalu se rešim iz nižin malo pod vrh grebena in se tudi sam pridružim drajsanju, s to razliko, da od večine ostalih tudi kdaj zavrtim. Ob enem takem vrtenju doživim šok, kot še nikoli: pri obratu, ko sem že v zavoju proti hribu, z desne zapelje vame padalec, ki vozi ravno ob pobočju (res, da je imel pobočje na desni, ampak jaz sem tu vrtel ?!…). Popolnoma zategnem levo komando, da me zavrti skoraj na mestu, da se izognem garantiranemu trčenju, njegovo padalo pa me oplazi po štrikih (ali kupoli), da me kar malo strese !! Možakar mi pomaha (ali požuga ?!) in se mirno odpelje dalje… Jaz imam utrip 255, znoj šprica izpod čelade, najprej hočem kar pristati, potem se odpeljem naprej pod start na samo… in ko se malo skuliram, se daleč naokoli množice drajsajočih spet odpeljem proti Hublju.

Tu sem že pomirjen. Naberem nad greben in se odpeljem nazaj. In še pred Podrto ven in na pristanek po slabih 2h.

Zoranov let

Igor pristane nekaj za mano.

Igorjev let

Pri Anji smo mi trijez Jeanom že skupaj, o Erzu pa še nobenega glasu. Ko smo že pri pici, se javi izpod Lijaka – eden redkih danes, ki je prišel okoli Čavna in edini do Lijaka.

Erzov let

Sam si zrihta prevoz na Vrhniko, mi pa tudi kmalu domov…

Še vizualizacija letov