170216 Lijak P2028 15:52:23

Danes sončno kot včeraj (z meglo v LJU), še močnejša inverzija, pa več prave burje (13/18 Kovk) v Vipavski kot včeraj. Domen je pobudnik že včeraj, Igor z analizo dopoldne potrdi Primorsko (Čaven ali Lijak), Erzo odstopi, Mega za.

Ob 11h pri V Hoferju pobere Domen Igorja in mene in počasi na Vrhniko, kamor pridivja službeno sproščena pUnČkA. Do Unca, kjer se vsi preložimo k Megu in dol. S Samom smo zmenjeni v Lokavcu, saj še vedno verjamemo v Čaven. Vendar na parkingu piha malo močneje kot pred dvema dnevoma (čeprav verjamemo, da je na Modrasovcu dosti manj vetra).

Javimo Samu spremembo cilja in gasa pod Lijak. Samo nas zapelje na štart, kjer je kar precej padalcev (tudi tujcev) in nekaj zmajarjev. Malo za nami prideta še Simon in Ata Štus. Nekaj jih je že v luftu, tudi že višje nad startom.

Hitro postavimo in v luft: Igor, jaz, Mega, Manca in Domen. Potem še Simon in Dušan. V zraku povsem pomladansko. Živahna dviganja.

Hitro sem nad startom in se kmalu zapeljem še mimo Zmajarske do roba pref Skretom, kjer bolj zunaj dobim res sunkovita dviganja skoraj do 1300. Ker mi je naprej preveč živahno (predvidevam, da je vsaj tako, kot tu na robu), pobegnem nazaj z lepo višino proti Lijaku in čez njega do Škabrijela. Tu sem malo pod vrhom in nazaj je bistveno bolj naporno. Nizko pod Lijakom se rešim v močnih dviganjih in potegnem še enkrat malo naprej od Zmajarske, kjer sem spet na lepi višini 1200 (čeprav so drugi naši višje in so videli tudi 1800). Grimšič javi, da je čez dolino porinil vse do IT in pristal pri Mirnu.

Grimšičev let

 

Jaz pa spet nazaj do Danijela in še enkrat do Zmajarske, da sta dopolnjeni dve uri. Potem pa ven do AC in na pristanek.

Zoranov let

Hkrati z mano pristane tudi pUnČkA.

Igor in Mega se borita na Čavnu in se odločita za povratek v bazo (je bilo naprej le preveč vetra).

Megov let

Igorjev let

Ko smo vsi že pospravljeni, Domen še kar drajsa okoli Lijaka (baje vadi vrtenje in pobiranje…), da napolni skoraj tri ure.

Domnov let

Potem pa še zaključno druženje v dobri družbi (brez Erza – razen njegove telefonske prisotnosti, ko nas obtožuje zarote, ker mu nismo povedali, da bodo takšne višine…).

Še vizualizacija letov:

 

 

Bistveno več dobili, kot smo pričakovali na poti dol…