170216 Robidnica pri Leskovici

Danes je na vrsti smučanje/bordanje, ampak vseeno računam na štart s Črnega vrha nad Cerknim – tam sicer obstaja en štart že sredi proge Davča (Ski center Cerkno), ki ga je s speedflyem (?) odletel Delux. Ampak v tej neznosni gneči bi bil ta podvig smrtno nevaren. Zaradi lokalnih navez poznam sicer lokacijo pravega štarta, ki pa še nima točke na OLC-ju, saj kar je od lokalcev ostalo, tudi ne letijo več kaj dosti.

Zasidrana

Od obljubljene termike (napoved je kazala hude stebre in višine do 2k) ni nič. Je že zjutraj kazalo da sicer temu ni tako (sonda, burja na Kovku), čeprav na Lijaku in po Bistrškem je bila zgodba malce lepša. Itak, Lijak is magic. Ob 11h še vedno nobenega vetra, oz če že je, jekakšen meter od zadaj. Za pojetovski stil štarta (skozi drevje) pa so smreke že malo previsoke.

Šuuuu.

Nekaj rund kasneje in ponovni obisk štarta ob 13h predno poteče karta je še vedno isto, tako da se odpraviva na tolažilno Robidnico. Utrujena komaj premagava 50 višinskih metrov, vetrček lepo pihne na gor, v zraku iz leve.