170217 Lijak P2029 14:14:26

Igor že včeraj napoveduje Primorsko za danes (primeren JZ, največ napovedane termike,…), vendar priganja za zgodnjo uro, saj bo potem poslabšanje.

Res je že zjutraj LJU in Gorenjska v sončku.

Ob 11h Železniška. Z Erzom počakava Igorja s Faacom, prisedeva in naprej proti Ravbarkomandi, kjer čaka Jean. Še med potjo se ne moremo odločiti med Kovkom, Čavnom in Lijakom. Tik pred zdajci se je prijavil še Uki, ki sedaj divja za nami. Kovk je malo pojačal (6/9 JZ), namesto jutranje šajbe občasno okoli Ajdovščine in Čavna nizke baze. Ker je Samo že odpeljal prvo rundo na Kovk (ti bodo danes res dobili največ, kar se bo v SLO lahko dobilo – kar še ne vedo…), porabljamo dragoceni čas (kar še ne vemo) z raznimi zemeljskimi opravili (trgovina, prehranjevanje,…).

Ko se pri Anji naložimo (še) v sončku k Samu še vedno cincamo med Kovkom in Lijakom (Čaven odpade zaradi možnega (pre)močnega  JZ na startu). Prevlada pohlep: na Lijak (tudi za ceno dodatne ure prevoza tja), od koder bomo odleteli do Anje, po možnosti še na Nanos… V Ajdovščini naložimo še Ukija in smo kakšno uro kasneje res v pripravi na skoraj praznem Lijaku, nad katerim se že nabirajo meglice: ekspresno v luft Jean, Igor, Erzo, jaz, Faaca in Uki.

Jean in Igor izgineta v meglicah nad startom, kamor kar samo vleče gor, jaz za Erzom. Na V robu sva že nižja od grebena, saj se baza spušča. In potem nazaj pod start, okoli katerega že drajsata Faaca in Uki. Cca pol ure se še borimo pod bazo pod startom, v upanju, da se bo kaj dvignila, potem počasi scurimo na pristanek.

Faacov Lijak

Erzov Lijak

Zoranov let

Jean in Igor (ki sta potegnila najdlje ne uspeta pod vse nižjo bazo (že nad vso dolino tu naokoli) priti nazaj na pristanek.

Igorjev let

Jeanov najdaljši

Samo nas ves čas spremlja in čaka, tako da se mu kmalu naložimo s ciljem, da vsaj tolažilno nekaj odletimo še na Kovku (kjer pa bo…). V Ajdovščini še kaže obetavno, ko pridemo na start, pa je tudi rob Kovka že zalit z bazo in na startu je neprijetno hladno. Dolina se sicer rahlo vidi dol skozi meglice in takrat še piha lepo gor.

Jean in Erzo sta takoj pripravljena in izgineta v luft v bazo, Faaca malo za njima. Ostalim trem ni do tega tavanja po megli in se vrnemo s Samom v Ajdovščino po Ukijev avto.

Jean počaka pri Anji,

Jeanov Kovk

Faaca poberemo na pumpi v Vipavi

Faacov Kovk

 

in potem midva z Ukijem pobereva še Erza na travniku pred Vipavo.

Erzova meglena potešitev na Kovku

 

Dobili dosti manj, kot smo pričakovali. Če bi bili uro prej doli, bi še lahko izbirali, takrat ko smo prišli, pa bi morali samo še ekspresno gor na Kovk (le da tega takrat še nismo vedeli 🙂 )…