170218 Čaven P2030 14:23:42

Danes napovedan SV po vsej višini (ne talna burja) in to močan na Vipavskem. Sicer tam krasen sonček. Sondaža lepa, skoraj gladka, termike bo tudi. Pa se zjutraj izkaže, da tega SV ni toliko (Kovk 5-9) in je to torej pravi dan za Čaven. Tom je že zjutraj poizvedoval in sam prišel do istega cilja. Pošljem zborni sms celi jati za 10.30 in se uskladim s Samom za furo gor.

Z LCjem po Domna iz LJU najprej rešiti njegov avto od mehanika na Vrhniki in na Železniško. Erzo in pUnČkA sta že tam. K pUnČkI in gasa dol. Jean k Megu na Uncu in tudi dol, tako da smo malo pred 11.30 že v Lokavcu. Tom je že tam, pa še Idrci (Mlakar, Reven, Lapajne,…).

Vsi se zbašemo v kombi za eno furo in gor. Verige so obvezne v zadnjem delu in že smo na startu.

Ko pridemo, piha idealno (bolj V, kot SV), potem pa začne mešati in spreminjati jakost, ko se nad Čavnom hitro začnejo večati baze in začne vse bolj pokrivati. Malo se le obiramo in v luft: Janko, Tom, Jean, Mlakar in Reven, in sem že jaz, potem še ostali. Nekateri še dolgo čakajo, saj začne na startu celo snežiti in veter tudi popolnoma ugasne.

Najprej naberem pred startom in potem bolj ven nad polico in tam gre gor do 1500. Precej zunaj, stran od grebena vozim nad Kucljem, do Skreta in do Zmajarske, kjer sem le še okoli 1000. Nebo že zelo pokrito. Do Lijaka nad grebenom, tu pa že vse popolnoma pokrito in se začne borba.

Veliko Lijakarjev je nizkih in curijo, nekaj redkih pa lepo visokih. Kar nekaj časa se borim, da dobim spet dobro dviganje do 1200 in potem se domišljavo zapeljem na Zmajarsko, kamor pridem precej pod robom. Nekaj časa iščem, potem porinem pod Skret in samo še curim, tako da se na koncu moram zapeljati čez Vitovlje no stare ceste, kjer scurim.

Zoranov let

Kmalu dobim štop do Ajdovščine in drugega do Lokavca.

Erzo javi, da je šel čez dolino proti Krasu in scuril pri Velikih Žabljah svojemu nekdanjemu sošolcu na hišni prag.

Erzov let k sošolcu na osmico

Na parkingu v Lokavcu so že Tom, ki je jadral v višavah med Čavnom, Kovkom in dolino.

Tomovo kruzanje

Pa Franci, ki se je vrnil z Lijaka

Revnov let

in Domen, ki se je bolj ali manj zapeljal s starta v dolino med zadnjimi.

Domnov let

Pristaja še Jean kar na fuzbal placu za nami,  ki je tudi lepo obrnil Lijak.

Jeanov let

Erzo naju z Domnom pozove, da ga prideva rešit, kar se na končni lokaciji sprevrže v gostijo svinjskega čipsa, domačih klobas in rujnega Laškega rizlinga.

Vmes Mega javi, da sta s pUnČkO pristala pod Lijakom, kamor ju gre rešit Jean.

Megov let

Komaj se odtrgamo od kraških dobrot, da se na koncu dobimo v Vipavi na zaključno druženje…

Še vizualizacija letenja: