170219 Čaven P2031 14:13:06

Danes podobno kot včeraj, le da že zjutraj precej pokrito (tudi Primorska). Kovk še kaže SV, ko se dobimo ob 10.30 na Železniški (Mire, Erzo, Domen, pUnČkA, Lusja). Domen z Miretom pobere še Mega na Uncu (Jean je danes skeptičen glede Primorske in se odloči po svoje – ne slabo), ostali z Erzom do Lokavca, kjer smo dogovorjeni  s Samom.

Vipavska je zelo pokrita in sploh ni obetavna, ko pride Samo še z dodatnimi udeleženci od Anje s Kovka (kjer se poleg tekmovalcev zbirajo tudi drugi, ki na startu že čakajo, da Kovk obrne. Kot sardine smo v kombiju skupaj z viškom padal iz dodatnega vozila. Na startu se nas kar nekaj nabere, pa še nekaj jih pride za nami…

Glede na včerajšnjo izkušnjo hitro postavimo (mogoče celo prehitro) v šibek veter, ki še obrača od SV do Z. V luft Domen (danes ne bo zamudil…), Lusja, Erzo, jaz, Mire, Mega in pUnČkA.

Jaz za Erzom čez polico na desno in me lepo drži. Domen in Lusja sta spredaj in vedno nižja samo vozita ob pobočju Čavna proti Lijaku. Z Erzom vrtiva nad robom in nekaj tudi navrtiva. Sam nadaljujem mimo Kuclja skoraj do Skreta, kjer pridem pod greben in opazujem, kako Lusja in Domen scurita v dolino.

Domnov let

  • Domnov Komentar leta: Noro dobr in še bolje kot včeraj 🙂
    Komentarji (1)
    1.Aleš Pirš : Se mi zdi da si bil mal neucakan. [19.02.2017 16:17]

Po postaji dobim opozorilo (prepričan, da mi govori Erzo, ki se vrača proti startu), naj ne rinem naprej proti Lijaku, saj me bo samo splaknilo. Res je v tisti smeri čutiti pod grebenom precej kontra vetra, pa (še) vse je pokrito –  in obrnem nazaj. Pod Kucljem srečam Mega, na Polici lepo naberem nad 1200 in se zapeljem za Erzom na Kovk. Bogato nad grebenom blizu Hublja priklopim in še naberem. Greben Kovka je že ves zabasan s padalci in nad startom še dodatna gosta jata tekmovalcev. Nad grebenom lepo drži in se že vse malo odpira. Erzo javi, da gre s Kovka naprej proti Vipavi, sam pa pomaham pUnČkI, ko se pelje v nasprotni smeri, se nad startom še potrudim, da naberem čez 1100 in čez dolino. Malo spodaj opazim Mireta, ki po preletu doline priklopi malo pod Plazom, sam pa do tja izgubim vso prednostno višino. Ravno takrat enkrat Erzo scuri za Vipavo.

Erzov let

Čeprav še vsaj dva padalca curita pod Plazom, Mire zavrti in najde krasen steber, ki ga priklopim tudi jaz in zvrtim do 1000. Mire nekaj prej izstopi iz stebra (ima zadosti) in se odpelje proti Anji.

Miretov let

Spet se domišljavo odpeljem naprej nad grebenom do Table in naprej, ko me začne samo splakovati čez greben ob pobočje (S, SZ ?). Čez nekaj minut sem že na višini cerkvice Sv.Nikolaja in samo še porinem nazaj v veter (Z, dolinc) čez strelišče in AC na moj »standardni« pristanek.

Zoranov let

Ko začnem nekaj po 14h pospravljati, se začnejo oblaki že pošteno trgati in kaže se vedno več sončka. Erzo javi, da gre še enkrat na Kovk. Lusja in Domen sta že na Vrhniki. pUnČkA je pristala pri Ajdovščini in bo rešila Erzov avto…

Prištopam do Anje in se pridružim Miretu, ki pove, da Mega priklaplja Kovk. Čakava, dokler ne pride pUnČkA. Sama si kmalu najde prevoz proti LJU, midva pa startava proti Vrabčam, od koder se javlja Erzo s (predčasnega) pristanka.

Erzov dodatni let

Med potjo lociramo tudi Mega (leti od Erzelja proti Podnanosu, z obeti, da pride do Podbrda) in preklinjava sonce in bazice, ki so sedaj naredile nescurljivo letenje od Lijaka preko Kovka do Nanosa in nazaj…

Precej za Vrabčami končno najdeva Erza in čez Dolenjo vas na AC v Podbrdo, kamor je Mega, od daljnega Sabotina in preletavanja Vipavske ob Nanosu, tudi pririnil.

Megov let

Najdaljši iz naše jate.

 

Še vizualizacija: