170219 Slivnica

Napoved še slabša kot včeraj – sicer odličen gradient ampak več oblačnosti (100%), ampak tako kot včeraj, se je tudi danes po vipavskem odlično letelo, v bistvu še boljše kot včeraj, kljub večji oblačnosti… A to šloganje meni ne gre, vipavsko odpovem, štrikanje me ne mika, me pa zanima letenje po bazicah, saj po našem koncu je sonček in prav lepa kumulusna oblačnost.

Z Ano se odpraviva peške na Slivnico, večino časa je štart v senci, a 10 minut predno prideva gor, se zjasni. Gor sta že Razdrih in Kus ki se že 10 min naštimujeta.

Anin Hike&Hike

Prav nič se ne obotavljam, ker je verjetnost da štart spet pokrije in sem v luftu, še predno se Kus in Razdrih naštimata do konca. V afektu pozabim vklopit flyme, tako da mi manjka prve 3 minute, ampak se že zaletim v prvi steber in med vrtenjem vklopim track. Za mano potegne Kus in tik tak sva že v bazi.

Kus se kraljevsko vozi po domačem terenu, jaz pa rinem na sonce v Žerovnico iskat termiko, neuspešno. Razdrih tudi pristane kmalu za mano.

Slivnica – Jean

Slivnica – Kus

Slivnica – Razdrih

Vseeno, v Erzotovem stilu najdem kategorijo, v kateri sem prvi – najvišji danes, na 2100m v bazi. Nastane tudi nekaj fajn fotk.

Flight note:
Ko se mi je na 2100m začel kokon spreminjat v iglu in sem se kljub inštrumentom vozil v krogu z namenom naravnost sem s težkim srcem ušesa potegnu.
Komentarji:
  • Andrej Erznožnik : Škoda višine, ker nisi nič odletu
  • Simeon Klokočovnik : Pubertetnik zapušča družino in gre po svoje. Naveličal se je standardnih nedeljskih izletov.
  • Jean Caffou : Vipavska je za softiče. Kilometri na grebenu se točkujejo z 0 (nič) točk.