170313 Čaven P2045 14:12:17

Dopoldne kar nekaj koordinacije ali Gorenjska ali Primorska in na koncu se mi zdi bolj sigurna Primorska. Na Lijaku še tekma, pa inverzija do 1300, zato Čaven (čeprav že od 9h Kovk javlja J, JZ).

Še najbolj zagrizeni zagovorniki Gorenjske so ob 11.40 na Železniški… Erzo ima druge plane in nas samo pozdravi, pUnČkA in jaz pa k Pojetu in po Mega na Unc, medtem ko Igor z Edom in novimi gumami prihaja z zakasnitvijo za nami. Dogovorimo se s Samom in v Lokavec.

Vipavska že vsa pokrita (mrč), z občasno presvetlitvijo kakšnega žarka sonca. Ko smo vsi skupaj nas Samo transportira gor.

Na štartu piha lepo po jakosti, pa Z čisto z desne. Takoj postavimo in v luft: jaz, Igor, Poje, pUnČkA, Edo in Mega. Tesno na desno ob pobočju drži, da lepo speljem nad polico. Čutiti je kar močan Z in je kar naporno riniti v veter. Malo pred Kucljem pridem pod greben in me vedno bolj ustavlja. Upam, da bom pobral v kotanji V pod Kucljem, pa nič. Verjamem, da pa bo okoli vogala prijelo, pa se na razu popolnoma zabijem v Z, ki me samo spušča dol in odriva od hriba. Ko sem že kritično nizko, obrnem in z vetrom tudi 50 pod polico. Nekajkrat še poskusim zavrteti in kaj nabrati, pa me na koncu samo splakne dol v Lokavec. Tu imam še zadnje upanje za čudežni steber na Hubelj, ki pa ga ni.

Zoranov let

Razen Mega, ki s težavo zrine okoli Kuclja in potem pride do Lijaka (in Edo do Zmajarske), ostali trije javijo, da nima smisla riniti naprej in odpeljejo na Kovk. Ko pospravljam, čez na Kovk drvijo eskadrile tekmovalcev. Na parkingu eno oddremam, dokler ne pristane Mega nazaj z Lijaka.

Megov let

Jožeta pobereva pred Vipavo,

Jožetov let

Jožetov Komentar leta: Na Kovku so me ujeli suličarji. Kot ziheraški pilot sem jih spustil naprej in nato za njimi. Pri tabli sem jim sledili, nato pobral in naredil napako – rinil za suličarji nazaj in na tla. V veter se jih ne da slediti.

 

pUnČkO pa pri Fami.

Mi domov, medtem ko Edo preko Kovka in Vipave odpelje nazaj proti Anji,

Edov let

Igor pa drajsa Kovk, da potem pristane pri avtu…

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Za razliko od politične demokracije, prinaša volanska demokracija poleg pravic tudi obveznosti! Ključvžepupristanekpriavtupress