170315 Kovk P2046 15:23:12

Danes spet ta S kot včeraj (ne burja), celo malo več napovedanega. Pogledujem po Gorenjski, medtem ko v Vipavski Kovk že ob 9.30 obrne na J, JZ. In seveda ni druge (ziheraške) variante, kot spet dol: dilema Kovk ali Lijak. Jean je Lijak prav vzljubil, Jože se tudi bolj nagiba za Lijak. Erzu kar ni (mora nujno v LJU), pa ga moram podkupiti (tako, da mu jaz iz LJU prinesem njegovo zvezdogledsko orodje in se potem ne more več izgovarjati).

Ob 11.45 na Železniški z Erzom k Jožetu (ki je časovno omejen) in do Aviopuba po Jeana, medtem ko zakasneli Igor divja iz LJU za nami po AC, da se dobimo pri Anji s Samom (Kovk 6/8,8). Odpeljemo se proti Lijaku (danes bo z Lijaka ena izi 100tka odloči večina – čeprav se že spet dela koprena…). Pa Erzo vmes pridobi dodatne info, da na Lijaku samo curijo – če sploh je kdo tam… Zato v Ajdovščini Samo zavije desno in gor na Kovk.

Na startu prbijajo sunki že več kot 11 (postaja sporoča že na poti gor), ampak vmes se tudi umiri. Takoj postavimo in malo razmetavamo padala po startu (no, veter jih razmetava, mi pa krotimo) in po več ali manj poskusih v luft: Jean, Erzo, Igor, Jože in jaz. V luftu pomladansko – močna dviganja (in zgubljanja), kljub mrču. Dela tudi bolj zunaj.

Do Hublja, proti Predmeji in nazaj. Na poti nazaj na start srečam Erza, ki gre že v drugo proti Predmeji, Jean in Poje pa že proti Vipavi. Na Podrti naberem do 1200 in za Jožetom, ki pravi, da samo curi. Pa vseeno nekaj nabere pred Plazom, da gre naprej okoli roba, medtem ko jaz tu lepo naberem do grebena. Ko grem naprej proti Tabli, pa gre bolj dol, kot gor, hkrati pa vidim, da se Jože vrača globoko spodaj od Gradiške ture. In imam izgovor, da nima smisla riniti naprej.

Malo še nabiram nad Plazom in proti Vrhpolju in sem kar visoko, za razliko od Jožeta, ki se ves nizek odpelje proti Anji in pristane nekaj pred cerkvijo.

Pojetov let

Sam pa zapeljem kar proti Kovku in sem nad cesto na Col na 500. Močan Z – dolinc kar polaga dime čez spodnje kuclje, tako da me kar drži in rinem naprej v smeri Ajdovščine (mogoče bi se dalo celo pobrati, če bi zapeljal bolj v pobočje…). Potem zapeljem ven in nazaj na pristanek, kjer piha Z 25km/h.

Zoranov let

Ko pospravim, me Poje že pobere in gasa prot.i LJU, saj so ostali trije še sredi dela v luftu.

Prvi pokliče  od Anje Jean, ki je dvakrat obrnil Nanos.

Jeanov let

Za njim pristane Erzo s trikotnikom (tako, da je po nepotrebnem nabiral km sem in tja).

Erzov let

In potem še Igor.

IGORJEV LET

Še vizualizacija