170319 Striček P2050 12:32:07

Danes je bolj kilavo vreme: inverzija in nizka oblačnost/pokrito, sicer šibek JZ spodaj in močnejši SZ zgoraj. Tako od včerajšnje sigurne Gorenjske danes ni nič in pUnČkA organizira H&F na Slivnico, ki se mu priključita Hlebčev Stane in Mega. Jean je bil najprej za, potem gre raje na Strmco testirat svoj novi stroj.

Sam poberem Erza pri Faacu (Erzo je v kombinaciji z zemeljskimi aktivnostmi prilagodil svojo logistiko, ker naj bi šli na Gorenjsko) in nazaj Vrhniko –  in naprej na projekte (Erza sta namreč že dopoldne zdražila Reven in Gluhi, ki sta začela delati neke nove starte okoli Žirov, na lokacijah, kjer bo kmalu spet daljnovod).

Hitro sva čez Smrečje na prvi lokaciji, kjer piha konkretno od zadaj dol in se odpeljeva naprej v dolino Račeve in zaparkirava pri Stričku, kjer Erzo v pobočju opazi potencial, ki sta ga onadva danes spregledala. Gazda Striček nekoga pričakuje, pa hitro vidi, da nisva prava in se poslovi (danes je že videl ene padalce čez leteti).

Pešaka čez na travnik na drugi strani dolinice in po strmini gor pod gozd. Prisopiham, ko Erzo že postavi v idealnem vetrčku gor. Potegne in odleti in se odpelje v levo v dolino. Še sam postavim, ko si naberem nekaj sape, potegnem (res lep, prav vzorčen start – po konfiguraciji terena in moji tehnični izvedbi 🙂 ) in se zapeljem ven nad dolino in v levo z vetrom v hrbet. Vidim Erza, pospravljenega že na asfaltni cesti in se zapeljem tja. Še čez drote in potem sem že kar nizek. Spomnim se O Vrba srečna draga vas domača…, kjer me je nizko obračanje stalo potrgane kite v ramenu in se zapeljem z vetrom dokler gre (in gre res hitro in daleč) – pa še več razdalje bom imel. Tik nad tlemi še zabremzam (kakšna napaka !), pa me samo še privzdigne in prestavi še deset metrov naprej, kjer zaružim v mehko travo s padalom čez glavo naprej…

Zoranov let

Še preden pospravim, je Erzo že po avto in pri meni.