170320 Brestovica P2053 14:50:53

Danes po napovedi malo generalnega vetra (JZ), pa sorazmerno lep dan (mestoma mrčasto ali baze). Zaradi inverzije med 1200-1400 navijam za Krvavec (Gorenjsko). Prijavi se Edo, Uki, tudi pUnČkA je danes za akcijo.

Ampak Nevidni sporoči Erzu, da so na Krasu krasne bazice in da bo danes sigurno šlo z Brestovice na Lijak. Ta ideja (prvi letos z Brestovice na Lijak) Erza tako zakuri, da mi samo sporoči, naj pridem takoj, ali gre sam…

In se ob 11.15 prepokam na Železniški k njemu in gasa dol. Ostali se potem v miru odločijo za Gorenjsko – Gozd, kjer je bilo tako-tako…

 

Pri pumpi naju čaka Nevidni in z nama gor. Na startu piha sunkovito (in malo manj kot predvčerajšnjim). Takoj postavimo in v luft: Erzo, jaz, Nevidni.

Najprej se vsi trije matramo okoli starta, da naberemo malo čez, potem se onadva z nekaj m več odpeljeta po grebenu nad Sela in za vasjo po m nabirata. Jaz pa ne morem nabrati tistih nekaj m in kar drajsam okoli starta. Počasi nabirata in se pomikata proti pomolu na SLO-IT meji. Jaz pa tudi naberem nekaj in se odpeljem za njima. Erzo javi, da je na 800 in da gre proti SZ, Nevidni pa tudi postane neviden (izgine za njim?).

Veter je vedno močnejši in že čisti Z, paralelno z grebenom. Tu na pomolu tudi jaz dobim močno dviganje, ampak čez 600 se ne spravim in si seveda ne upam nazaj na Kras.

Ko se po uri poskusov nabrati več, odločim, da ostanem tukaj, postane vse enostavno: odpeljem se 40-50 do jame in griča na V pri Donji Brestovici, nazaj 10-20 v močan veter (ob grebenu drži in mestoma lepo dviguje nad greben – vse brez enegasamega vrtenja) spet na Z pomol. Medtem je Nevidni ponovno postal viden (ne vem od kod), pa še domačin Mauro iz Ronk se nama je pridružil v zraku …

Tako v drajsanju sem in tja (ampak je vseeno treba malo delati in držati padalo na vajetih) napolnim drugo polno uro in ko mi naredi cin, se zapeljem nad dolino in pristanem pri pumpi.

Zoranov let

  • Igor : Preverjeno in zopet “vztrajno”! Zakaj pa ne za predsednikom (pa ne mojim)? [20.03.2017 18:39]
  • 2.Zoran Gaborovič : Predsednik se nezgledno in nepedagoško s premajhno višino kar odpelje cilju naproti = z glavo skozi zid (brez zidu)… [20.03.2017 19:08]

 

Erzo pove, da je pristal blizu Lijaka in glede na situacijo  namerava izkoristiti čakanje še na Lijaku.

Erzov let

Erzov Komentar leta: Prvi letos (?) z Brestovce čez reko Vipavo in progo Trst – Nova Gorica, ne pa tudi čez avtocesto Razdrto – Nova Gorica in pod Lijak. Od momenta štarta se nam je dokončno pooblačilo. Maximum višine leta že mal v bazi.
Komentarji (1)
  • 1.Igor : Ne morem verjeti-kje je geometrija ali vsaj matematika? 😉 Lp [20.03.2017 18:32]

 

Nevidni drajsa še nekaj časa, potem Z malo upade in oba z Maurom pristaneta.

Nevidni me zapelje po avto in gasa čez Opatje selo in Miren pod Lijak, kjer od Istoka zvem, da je Erzo ravno pristal pri Šempasu.

Erzov let

Potem pa gasa domov…