170324 Ambrož Zg.poseka P2056 16:29:16

Zjutraj večurne detajlne znanstvene vremenske analize z Igorjem in na koncu pade ven Gorenjska (Krvavec, Ambrož, Gozd), saj je povsod vedno večja koprena in slike ne dajejo prednost Primorski. Je Z, celo malo SZ više gori… Jean se odloči za preizkus novega padala na Kurirčku. Erzo objavi Slivnico in na tem brez znanstvene podlage vztraja. Tudi tam je koprena, zato ostanem zvest znanstveni odločitvi.

Tudi Edo je za Ambroža in po 12h se zbiramo pod Grajcem. Med potjo se prijavi še Čepar, ki verjame, da bomo danes leteli na Grintovec.

Ko ga čakamo, na Krvavcu že piha V, na Ambrotu pa JV namesto prejšnjega Z. Ko Tilna končno dočakamo, se izkaže, da ima le crockse, kar mu omeji izbor starta na kopni Ambrož. Vse je pokrito in smo že precej znervirani. Igor celo predlaga, da se odpeljemo na Kovk. Ker nimamo zagotovila, da je tam super (veter je OK, koprena pa tudi…), se na koncu zapeljemo gor na poseko.

Ravno starta Jasna, potem še dva njena hrvaška kolega in potem mi počasi pripravimo (vmes za momente sramežljivo presije sonce kopreno ) in v luft: Tilen, jaz, Edo, Igor pa se odloči, da zapelje avto dol…

Najprej zacurim, ker na V robu (piha konkreten V) ni nič, pa potem nad Apnom dobim lep steber. Edo javi, da je scuril pod Kamniškim vrhom,

Edov let

jaz pa steber sfalim na 1400, brezupno iščem nadomestilo in potem preostale pol ure drajsam še na Grajcu.

Vsaj ura je bila, če že nobene dolžine.

Oni na Slivnici so pa (skoraj) vsi lepo leteli, na Primorskem pa tudi…