170325 Smuk P2057 13:19:43

Za danes (ker je sobota in imajo tudi drugi čas za letalsko vremensko analizo) si rečem, da sploh ne bom gledal napovedi in stanja in naj drugi odločijo, kje bo najbolje in kam gremo. Kljub temu malo pogledam, ko že pride Erzov zborni SMS brez prevelikega znanstvenega raziskovanja… : Smuk. Potrdim in potem se le še malo usklajujemo z Manco in Igorjem, če je to najboljša izbira.

Na koncu se jih zbere na Vrhniki za dva avta (še Idrci) in iz LJU odpeljeva z Igorjem sama. Pri motelu Grosuplje prisede Igor k meni in v Krki midva k Piršu (ki se je dodatno pojavil v jati) v njegov kombi in na Smuk.

Tu je že nekaj lokalcev in nekaj Hrvatov (šola,… ?). Takoj postavimo z vmesno prestavitvijo dveh avtov v dolino) in v luft prva runda: Erzo, Boštjan, Igor… In kar začnejo pobirati.

Potem veter precej upade in kar nekaj časa čakamo, da vsaj toliko spet pihne, da lahko odletimo naslednji: jaz, Mega, Jean … in ostali (Niko, Franci, Domen, pUnČkA, …).

Malo zavijugam sem in tja brez uspeha, Mega je takoj za mano in pod mano in se mi zdi, da je že nevarno nizek, potem pa imam opravka s sabo, saj sem tudi že sam nevarno nizek, tako da samo zapeljem na prvi travnik blizu pokopališča.

Zoranov let

Takoj za mano je ob meni Niko.

Nikov let

Nekaj kasneje pristane zraven še Igor, ki je imel sprva kar lepo višino.

Do gostilne peš skupaj z Boštjanom.

Boštjanov let

Tu je že Aleš.

Piršev let

Ni nam za ponovitev, saj ne vidimo kaj boljših pogojev. Mega je s pristanka odlaufal spet gor na start, medtem ko Aleš in Igor rešita Piršev kombi.

Ko prideta dol, se mi trije naložimo v kombi in via LJU…

Domen je predrajsal Smuk sem in tja.

Domnov let

Ostali pa so bolj ali manj pobrali in se odpeljali nazaj.

Jeanov let

Erzov let

Revnov let