170514 Socerb 3 P2069 15:32:07

Glede na napoved najprej danes sploh ne nameravam nikamor, pa mi navsezgodaj zapiska Erzov SMS v smislu: 9.30 Vrhnika. Treba zgodaj, da bo kaj… In sem na obratih. Bi že zamujal, pa prestavi uro na 10.00 in potrdi Slivnico.

Na Železniški pUnČkA in Erzo. Povsod še modro nebo s kakšno belo kepico. Igor se zaradi vremenske nesigurnosti odloči za padalsko-kolesarsko varianto pod Lijak (kaj bo bolj ziher…). Jean se ne javlja. Drugih ni. K  Erzu. Na Uncu poberemo še Mega in na benzni Cerknica še Kolarja.

Na startu piha idealno, okoli se že delajo baze z ekspresno naglico. pUnČkA se odloči, da ne bo šla v luft. Erzo že postavi spodaj na platojčku (piha Z), Robert takoj za njim. V luft in kmalu je Erzo že visoko nad startom (1500) in se odpelje proti Blokam. Robert za njim še višji, že malo skozi bazo. Z Megom najprej že postavljava, potem oceniva, da vseeno vse skupaj prehitro narašča in ne bo več varno kam odleteti. Za dol se vreči ali lokalno drajsanje pa ni nobenemu.

In se s pUnČkO preselimo v kočo. Čez nekaj časa pripešačijo h koči Bodlaj, Simič, Manojlovič (on pa direkt na start). Ko vidijo nas, tudi zacincajo.

Erzo javi, da je pristal.

Erzov let

Gremo na start, kjer odletava Manojlovič, pripravi se še Nejc, Jernej odstopi in bo šel dol pešaka, mi pa mu odpeljemo padalo v dolino. Kolar potrdi, da je priletel v Dane.

Robertov let

Robertu zapeljemo avto v Novo vas, se poslovimo in po Erza na Velike Bloke.

Ker pa je še zgodaj, bi šli še kam leteti. Emil z Razdrihom je že skoraj na Socerbu. Na Uncu se pUnČkA dokončno odloči, da bo odpeljala Erzov avto na Vrhniko (= ne gre naprej z nami), mi trije pa z Megovim avtom gasa na Socerb.

Hitro smo na startu in v luft: Erzo, Mega in jaz. Pridružimo se Emilu in Sašotu in veselo drajsamo na sončku in lepi termiki.

Ko se že bliža polna ura, Mega pristane pri avtu, jaz pa se odpeljem čez grad do viadukta in pristanem v Ospu

Zoranov let

blizu skupaj z Emilom

Emilov let

in Sašom.

Sašov let

Ko pospravim, se spravim na bližnje češnje, medtem ko pristaja tukaj tudi Erzo.

Erzov let

Jean pa je bil incognito na Lovrencu in Strmci.

Jeanov prvi

Jeanov drugi

Igor pa je izbral letenje – s Kuka…

Igorjev končni izbor