170516 Lijak P2070 18:25:49

Že včeraj, po Vanjevem pogrebu, smo rekli, da moramo pa danes kaj lepega odleteti. Napovedan SV, v V SLO in na Primorskem močnejši.

Erzo lobira za Žusem (kar pa se mi zdi kar tvegano zame in se bojim, da glede na nižino štarta, močan SV in svoje izkušnje s tem startom, ne morem pričakovati dosti lepega letenja…). Z Igorjem pa razmišljava celo o Posočju. Še Gemona se pojavi kot ideja… Ampak dopoldanska ura teče in vse bolj oddaljene lokacije odpadajo. Erzo vztraja na Žusmu. Jean se odloči za lokalno Grmado…

Z Igorjem pa se na koncu odločiva za Čaven (če ne bo preveč SV…). Še Delux se prijavi (Špela nas lahko spravi na start in reši avto, potem bo šla po svoje) in smo zmenjeni pod Lokavcem. Ko z Igorjem ob 12.30 že peljeva iz LJU, se oglasi še Slak in tudi njega naloživa v LCja…

Vetra je ves čas veliko in v Podnanosu se nam Čaven zdi že pod vprašajem. Lijak je bolj ziher in Boris se seveda strinja in se takoj odpelje z Lokavca.

Pod Lijakom se mi trije preložimo v Dusterja in gor. Špela nas pospremi na start (ki je skoraj prazen), počaka, da postavimo in potem po svoje.

Mi pa hitro v luft: jaz, Boris, Luka in Igor.

In potem imam 3 ure lepega delovnega jadranja do Skreta in nazaj do Danijela. Luka je kmalu čez 2200 in se pelje še čez dolino in nazaj in kot prvi pristane na uradnem.

Nekaj za njim pristane Igor.

Igorjev let

Jaz pa še enkrat do Zmajarske in nazaj na Danijela in potem vrtim in čakam, da bodo 3 ure naredile cin . Pa me na Lijaku tako lepo drži (da ne govorim o spodbujanju s pristanka 🙂 ), da po treh napolnjenih urah še kar naberem na 1300, se odpeljem do AC in potem po sredi doline proti Ajdovščini – dokler gre. In gre do Potoč.

Zoranov let

Igor in Luka počakata na uradnem, da pristane še Boris.

Borisov let

Potem pa pridejo po mene in vsi skupaj gasa naprej proti LJU…