170518 Krvavec pri kapelici P2072 16:20:04

Danes napovedan super dan z blagim JZ in lepo termiko. Jean že zjutraj sporoči za velike plane nekaterih (Bodlaj &Co. Lijak-Julijci…). Njemu časovno ne znese in je za kaj bolj lokalnega, jaz pa se (še 🙂  ) ne čutim za kaj takega. In ker je treba čim prej, ostaneva z Igorjem sama. Gorenjska – Krvavec, pa do kamor bo šlo.

Kar problem je priti na pristanek pod Ambrotom zaradi nepričakovanih obvozov. Ko parkirava vsak svoj avto, se zraven zaparkirajo še SG-čani: Bojan Gaberšek z atanom (=fotrom), Matic L. in še en. Seveda se naložimo v LCja, saj je ideja celo za na vrh. Bojan ima namen sicer samo lokalno (tako pravi), ampak ko mu vržemo kost (mogoče pa domov…), se vidi, da jo kar zagrabi. Vidimo, da se na Ambrožu kar matrajo nekateri dokaj nizko, zato samo potegnemo naprej. Prav na vrhu Krvavca pa je čisti V, zato se ustavimo pri hotelu.

Bojan gre takoj pod hotel in odleti.

Gaberškov let

 

Midva z Igorjem i Matic pa h kapelici. Štartamo: jaz, Igor in Matic. Z Igorjem kmalu nabereva nad 2000 in čez Kokro. Jaz direkt čez Javorov vrh, Igor čez Potoško. Do Kriške potem »klasika« – občasno močna dviganja.

Na Kriški potem nabereva in naprej (jaz cca 100m nižji) na Dobrčo. Igor priklopi precej višji, jaz se že vidim, da bom scuril, pa se po dolgem matranju le spajsam. Oba kar nekak časa nabirava do vrha Dobrče, potem Igor kmalu nabere v višave in gre naprej v Begunjščico.

Ostanem sam in se matram. Vsaj 4x ponovim vajo do 100m čez  vrh in spet curaža, dokler le ne naberem na 2200 in se kar po sredi pred Begunjščico odpeljem proti Stolu. Za Petrom dobim steber in do vrha Stola in naprej čez Vajnež in Belščico do Golice (občasna močna dviganja, vendar nič strašnega, ves čas nad grebeni).

Tu nekje vidim Igorja in Matica, ki se že vračata, saj je naprej proti Dovški Babi baje dosti bolj razgonjeno. Obrnem tudi sam in začnemo riniti proti Belščici. Goni nas in V (kje je zdaj ta JZ popoldne ????)  ustavlja, da komaj lezemo naprej. Nekje nad Belsko planino (Pl.Svečica) že kar razmišljam, da bo treba pristati (na Pustem rovtu ali nazaj dol v Planino pod Golico), saj ven na Jesenice ne bom zrinil… Goni me (nas) kot že dolgo ne, ampak na koncu le zrinem okoli Vajneža. Ko poskušam zvedeti, kje sta Igor in Matic (ne vidim ju več), ugotovim, da je postaja prazna. Še malo rinem počasi naprej v močan V (od tod naprej je bilo tega gonjenja konec, pove kasneje Igor in se je dalo pri Stolu spet krasno pobrati za naprej na Dobrčo), potem odstopim in se zapeljem ven nad ravnino in pristanem ob stari cesti pri Lescah.

Zoranov let

Zoranovi Komentarji leta

  • Matic Lausegger : Zoran hvala še tukaj za prevoz na štart.In družbo v zraku 🙂 [18.05.2017 22:21]
  • 2.Jože Iskra : Verjetno en najlepših, Zoran pa nič ne napiše. A je še kar za šankom od veselja? [18.05.2017 22:24]
  • 3.Igor : To je še več, kot sva rekla-Od Jesenic naprej in še nekaj nazaj. O super liniji za na Potoško, fenomenalnem pobiranju pod Dobrčo, samostojni izbiri linije za na Stol in hudem borbanju, nazaj grede, z vsemi bombami in še vedno prevladojočim JV pod Vajnežom pa itak samo-svaka čast! [18.05.2017 22:59]

 

Še dobro na tla ne stopim, ko mi že SMSja Luka Kremžarjev s čestitkami in nepričakovano ponudbo, da me pride iskat !!! Vesel in hvala Luku – in Mateji (ki je odobrila to akcijo 🙂 ).

Še predno pospravim, je pri meni in kmalu sva pod Krvavcem. Tu pristajajo Uki, Mega in Manca, ki so kasneje prišli na Ambrota in odpeljali »klasiko«.

Kmalu pristane tudi Igor.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Zame kot 100tka. Hvalan Zoranu za začetno in Ukiju za končno logostiko. Zahvala tudi črno oranžmemu Nivuku, s katerim smo odlično sodelovali od štarta, še posebej pa od Dobrče naprej in še bolj do Stola nazaj.
Komentarji (3)
  • 1.Matic Lausegger : Igor hvala za družbo tudi tebi :-)….Lepo smo se peljal ,na začetku sem mislil da imamo samo enosmerno ,pa smo vseen zguncal nazaj do ambroža :-)….Še gdaj. [18.05.2017 22:18]
  • 2.Aleš Čebašek : Dobr si tole spelov ☺ [18.05.2017 22:42]
  • 3.Igor : @Matic: V veselje mi je bilo, še posebej ko sem te zagledal na Begunjščici in spredaj pred Golico tja grede 😉 Upam res, da še kdaj. Lp [18.05.2017 22:47]

 

Pa tudi Matic je malo prej kar na Ambrožu pristal.

Maticev let

Maticev Komentar leta: Mal vetrovno na trenutke.In omejen na gorensko zarad avta :-/…. [18.5.2017 22:13]
Mitja Jančič : Wohoo! [18.5.2017 22:19]
Robert Hren : Super 🙂 kr mav favs 🙂 [18.5.2017 22:22]
Igor : A ti je vario ugasnil, ali pa si pristajal nekje zgoraj??? [18.5.2017 22:50]
Tadej Krevh : Lepa! [18.5.2017 22:55]
Matic Lausegger : #Igor sem pristal zgoraj in se mal uzival na soncku ,pol sm pa kr od tam startov ‘spodnji start’ v soncni zahod za zakljucek dneva :-D.. [19.5.2017 08:10]
Zoran Gaborovič : Škoda, bi lahko kar gor pristal, pa moj avto dol peljal :-)))) [19.5.2017 09:32]

 

Še vizualizacija naših letov:

 

 

 

Uki me zapelje do hotela po LCja.

In potem še malo druženja pod Jenkovo, kjer poteka skupščina ZPLS.