170519 Kovk P2073 14:55:40

Danes napovedanega precej JZ, v višinah sploh. Gorenjska odpade, torej na Primorsko: Brestovica ali Socerb, mogoče Vremščica.

Igor prisede v LCja. Med potjo ugotovimo, da je tudi Kovk sprejemljiv (6/8 JZ). Pobereva Jeana doma in od zadaj na Kovk (če bo treba še kam naprej).

Poljska skupina tečajnikov se pripravlja na start v vetru, ki je za moj okus že malo premočan za njih. Hitro postavimo in v luft: Jean, jaz in Igor. V desno do Podrte komaj rinem (tik nad grebenom), od tu dalje pa samo gor, naprej ven pa komaj kaj. Poljaku so tudi v luftu in visijo tudi bolj ali manj kot salame… Brez gasa samo gor nad grebenom, naprej pod 10. Z gasom se le spravim nekaj ven nad dolino, ves čas gor okoli 1600. Jean je že precej naprej nad dolino, Igor za njim. Zavijeta čez proti Lokavcu, jaz za njima. Nad Lokavcem se nam udre in hitro izgubim vso višino. S 60+ sem spet nazaj pred Hubljem, kjer je spet vnebovzetje.

Jean predlaga, da bi se kar nazaj zapeljali z vetrom čez planoto, kar se meni ne zdi preveč privlačno (LC je na startu, da drugih potencialnih problemov sploh ne omenjam…). Zato odpeljem v smeri Vipave z mislijo na Nanos, pa gre le dol, dokler se na okoli 700 nad Vipavo ne začne rokenrol. Vetra je res bistveno preveč za moj okus, zato se počasi odpeljem nad Anjo in na tla.

Zoranov let

Mega in pUnČkA sta bila na poti na Kovk, da se nam pridružita in med potjo obrnila, ko je veter pojačal čez 14.

Jean se tudi od Vipave pripelje nazaj nad Kovk in vsaj 3x poskuša toplandati, pa mu v 10/14 na startu tudi približno ne uspe in se tudi počasi odpravi na pristanek.

Jeanov let

Jeanov Komentar leta: Še grablje bi letele, še več, še pristati ne bi mogle.
Komentarji (4)
  • 1.Zoran Gaborovič : Pa kar trikotnik :))) [19.05.2017 17:38]
  • 2.Sandra Fabjan : Pesnik. 🙂 [19.05.2017 23:39]
  • 3.Jernej Gortnar : Sm slišov, da si imev prejšni dan hitr rešeno s prevozom? Aja, kje maša pa trek. lp [20.05.2017 10:31]
  • 4.Jean Caffou : Jerry, ja, še enkrat hvala tvoji ženi, ki je zaradi mene naredila ovinek in me pripeljala do civilizacije. V zraku je bila pa klasična zgodba “kdor visoko leta, nizko pade”. [20.05.2017 10:59]

Medtem s pomočjo Samota rešim LCja. Igor pa kljub prvotni napovedi, da ima tudi zadosti, še kar vztraja. Do Hublja in nazaj čez Kovk na Nanos do Antene, v dvigovanju, ne da bi mu bilo treba sploh zavrteti. In nazaj do Predmeje in na pristanek, kjer ga pobereva…

Igorjev let

 

Igorjev Komentar leta: Zdaj bo dovolj za nekaj časa. Sicer pa danes čisto nekaj drugega kot včeraj. Najprej eno uro baloniranja in brez možnosti za okoli Ravne gore proti zahodu, čeprav je držalo čisto povsod. Logično, saj je JZ. Gremo proti Nanosu ampak glej ga zlomka-kar konkreten jug, ki nikakor ni spustil naprej. Si rečem, dovolj bo in, ko še dobim info, da je Kovk 10-14 ms, se brez prave motivacije dričam od pristanka do Ajdovščine na varni višini med 600 in 800, ker nočem biti “pribit” na križ. In potem še malo vrtim in pri štartu naberem na 1240 in si rečem-grem do kamor gre proti Vipavi in v pristanek. In potem se prebijem do Gradiške ture oz na najboljizrazit južni rob kjer se zgodi presenečenje dneva. Pohodim gas in se malo bolj od zunaj kot po navadi pripeljem brez navijanja do antene na višini 1300. Tudi enkrat ni nič cuknlo-čista nirvana. In nazaj skoraj enako. Tako mirnega, termičnega in enostavnega Nanosa še nisem doživel. Za smetano na torti pa priklop Kovka tudi kot še nikoli. Rečem si naj bodo 4 ure in odrajsam na gasu in brez navijanja s konstantnim dviganjem do Predmeje in nazaj v pristanek pri Anji. Hvala Zoranu za logistiko in reševenje avta.
Komentarji (3)
  • 1.Žarko Komac : zelo izčrpen komentar … [20.05.2017 08:26]
  • 2.Sky Rider : a si mislu okoli Male gore? [20.05.2017 10:53]
  • 3.Igor : @Chuck Noris: Ja seveda. Tolikokrat sem bil tam s padalom in kolesom in si še vedno nisem zapomnil imena. Pa še zadnjič sva se ravno na to temo pogovarjala (Ravna, Mala, Podrta, Ledena-preveč je tega za moje male možgane) [20.05.2017 11:07]

Še vizualizacija letov: