170530 Kovk P2078 15:14:39

Danes sicer ne preveč obetaven dan (Sicer sončno, pa inverzija na 1400, JZ, mrčasto in vroče, napoved vročinskih neviht v S in SZ SLO). Poje kliče ves naspidiran za nekam in ima v mislih Slivnico. Jean ne ve. Igorju se preveč ne da… Štus je pa tudi za akcijo in bi šel na kakšno bolj ziher lokacijo (Kovk, Vremščica, Slivnica pogojno, saj je v tem delu največ JZ, Z).

Poberem Pojeta, ki je brez avta (nima ga časa niti na štart prejšnjega dne iskati…) in ga dostavim na Vrhniko, kjer ga že čaka Erzo za Slivnico.

Sam počakam Štusa, saj se tudi jaz bolj nagibam za Primorsko (proti Notranjski že kar nakuhano). Prestopim k njemu in do Kalc, kjer se pridruži Jean in od zadaj na Kovk.

Na štaru piha skoraj idealno, s tendenco z Z. Smo sami (en kombi tujcev je že v zraku), postavimo in v luft: Jean, jaz (Luka viteško čaka, če bo morebiti potrebna pomoč starejšim občanom 🙂  ) in Luka.

Do Podrte gre kar precej proti vetru, potem naberemo in više ali niže do Predmeje. Nazaj gre do Hublja kar počasi, potem pa spet hitro  do Podrte. Jean gre kar čez na Nanos, jaz še enkrat do Hublja, medtem ko tudi Štus na Kovku navije in zapelje v Nanos. Še jaz poberem na Podrti in se odpeljem čez. Priklopim visoko in do Hieronima, kjer pa sem spet nizek na grebenu. Ko se začnem pajsati v zgornja nadstropja Nanosa, Štus ves počasi rine nazaj od Antene z namenom, da gre na Kovk po svoj avto.

Jean je že pri Predjami in naprej proti Strmci, ko se jaz zapeljem čez in z glajdom pripeljem skoraj do Hrašč (Dilce).

Jean uspe priti do Unca.

Jeanov let

Štus pa na koncu uspe toplandati v precej pojačanem vetru in reši avto.

Štusov let

 

Kmalu me pobere in domov…

Še vizualizacija letov.