170530 Strmca P2079 14:57:27

Danes naj bi bilo podobno kot včeraj, z malo več vetra in več vročinskimi nevihtami. Pa vetra ni kaj preveč, mogoče le malo bolj mrčasto. Kakor koli, v poštev pride zame predvsem Primorska. Ker pa predvidevam zemeljske obveznosti proti večeru, mi je Vipavska predaleč. Slivnica, za kamor sporoča Poje, pa zaradi možnega pretiranega razvoja, tudi ne. Zdi se mi da bo Strmca kar v redu in tudi Jean je hitro za.

Dobiva se v Lohači, malo cincava, potem z LCjem gor, saj ne vem, za katero klaso se bom odločil.

Tudi na startu malo cincava in modrujeva, dokler ne pride Redstar na start malo meditirat in še en padalc – jadrat. Jean postavi kar zraven avta in v luft, medtem, ko jaz s prvo klaso proti klobasi. Jean malo zavijuga … in scuri.

Obrnem in nazaj v avto po projektno klaso (Rook+tangice). Redstar gre velikodušno iskati Jeana, tretji padalec je v luftu in drajsa nad grebenom in zunaj pred startom.

Postavim in v luft hkrati z Jeanom (2.runda). Pred startom lepa močna dviganja, pa tudi na pobočjih levo in desno lepo drži in dviguje. Jean kmalu lepo navije in se odpelje proti Predjami. Jaz pa še naprej lokalno drajsam. Najprej si zadam letenja za 1 uro, uživam in drajsam sem in tja, zgubljam in spet lepo pobiram. V dinamičnem ozračju je res lepo čutiti razliko pri letenju Rooka v lahki opremi v primerjavi z letenjem s težko opremo zadnje čase.

Po ½ ure že začutim noge v tangicah in se počasi odpravim na pristanek. Na tleh sem po cca ¾ ure uživaškega jadranja.

Zoranov let

Med pospravljanjem pride Jean nazaj nad start, nabere in se potem odpelje s 70 čez Planinsko in Unec skoraj do Rakeka, kamor ga grem iskati z njegovim avtom.

Jeanov 2. let