170601 Vremščica zg. P2080 17:52:13

Še en podoben vročinski dan z JZ in možnimi nevihtami predvsem S od LJU.

Šele okoli 13h dobim svojega LCja s servisa. Erzo in Jean sta že na poti na Slivnico, Igor gre s Sašo na Lijak, jaz pa okoli 14h počakam pUnČkO na Vrhniki. Slivnica odpade, ker je po kratkotrajni umiritvi narasla na 12. Kovk je že tudi čez 10. In se odločiva za Vremščico.

Na Razdrtem pobereva Mega in gor.

Tudi tu na vrhu že pošteno nabija, s kratkotrajnimi vložki bolj šibkega vetra. Mega hitro postavi in v luft, medtem, ko jaz postavljen čakam na primeren trenutek, ki pa jih je vedno manj. Mega po nekaj minutah pristane na startu z mnenjem, da je zaenkrat premočno.

Nekajkrat poskusim startati, pa samo razmetavam padalo po pobočju. Pa pridejo Kraševci (Gorazd, Rajko in Bojan) z nasvetom, da je treba še malo počakati. Še kakšno uro modrujemo. pUnČkA se nam po daljšem sprehodu pridruži z mnenjem, da je itak preveč vetra in zadrema.

Malo se res začne umirjati in Gorazd da pobudo za akcijo. V luft: on, Mega in jaz. Gorazd in Mega se malo drajsata ob pobočju in toplandata. Jaz pa kar naberem na 1000 se zapeljem daleč ven, pa nazaj in potem zajadram sem in tja. Tudi Bojan in Rajko zajadrata.

Odločim se, da bom poskušal nabrati vsaj uro letenja, saj  kaj dosti pobrati več ne morem / ne znam (počasi je vedno manj vetra). Na Z delu dobim lep steber do 1300, ki me odnaša nazaj, vendar mi to pomaga le, da se zapeljem skoraj do vetrnice in potem pristanem v Dolenji vasi.

Zoranov let

Še predno pospravim me že pobereta pUnČkA in Mega z LCjem in domov (po stari cesti do Unca, saj so že zastoji na Ravbarkomandi…).

Ostali pa še jadrajo.

Gorazdov let

Rajkov prvi

Bojanov let

Rajkov drugi

Pa še Rajkov film