170608 Ambrož zg.poseka P2084 17:40:53

Danes končno spet napovedan lep dan z JV, na Primorskem burja. In še vedno NOTAM kakor kje.

Zjutraj cincam z odločitvijo kaj in kam, medtem ko Jean že organizira Grmado (na robu NOTAMA), Igor pa se nameni na Vogel. Pa se prijavi še pUnČkA, ki navija za popoldansko Gorenjsko. To se poklopi z mojo razpoložljivostjo. Izkaže se, da je še Igor v igri (ni šel na Vogel, čeprav se zvečer pod Jenkovo izkaže, da bi to bila dobra izbira), medtem ko Mega odpove.

Nekaj čez 14h pod Ambrotom. Ko pride še Igor,  pUnČka da gasa in na Zg.poseko. Piha skoraj nič. Postavimo za predhodniki in v luft: pUnČkA, jaz in Igor.

Kljub dobremu začetku izgubim vse pridobljeno, medtem ko pUnČka bolj zunaj hitro pobere in gasa proti Potoški. Igor tudi hitro nabere in za njo.

Sam pa se matram skoraj celo uro in še nekajkrat izgubim pridobljeno in ponavljam vajo (tudi na V robu). Končno le naberem do 1800 in se zapeljem čez na Potoško, ki jo priklopim okoli 1100. Tu naberem na 1900 in direkt na Kališče, mimo pUnčke, ki se že vrača. Pod Storžičem srečam vračajočega Igorja. Obrnem Kriško in nazaj. Do Kališča gre kar enostavno (spodaj JZ), tu spet naberem na 1900. Do Potoške me kar ustavlja (spet mi kaže V) in zgubim na 1400. Le malo popravim in čez na Štefanjo. Tu mi sicer malo dela in vzdržujem višino, kolikor lahko. Ko pa hočem že čez JV rob planote kar direkt po dolini v Cerklje, sem tako nizek, da ne upam naprej in samo obrnem in nazaj na zadnji travnik pred robom (Sp.Štefanja vas).

Zoranov let

pUnČkA in Igor sta že na pristanku.

Igorjev let

Najprej rešita avto s Poseke, potem pride še Igor po mene in pod Jenkovo na zaključno druženje s pol deviške male pice…

Še vizualizacija: