170609 Krvavec pri kapelici P2085 16:13:48

Danes podobna situacija kot včeraj, le da je precej slabša sondaža. In napoved brez oblačkov.

Z Igorjem zjutraj še razmišljava o Voglu (dopoldne napovedan JV) ali pa Lijak->Tolmin (več termike na Primorskem), pa se glede na situacijo odločava za Gorenjsko. Še Jože podkrepi to izbiro in potem se tudi Jean ne more upreti. Mega spet ne more tako zgodaj…

Ob 11.00 pod Ambrotom. Jože ob prihodu v svoji bivši fari hitro najde šoferja (ko se odločimo za Krvavec). Preložimo se k njemu in gor do hotela, potem pa se šofer takoj poslovi. Smo sicer skeptični, ampak odleteti bomo pa sedaj morali…

Pri kapelici je smer prava, vendar na momente čisto brez vetra. Počasi postavljamo, pa ni nič bolje.

V zrak Jože, jaz, Jean in po taktičnem presledku še Igor.

Matramo se pred hotelom, nad postajo, v sredini med Ambrožem in gondolo, pa vse skupaj nič in generalno zgubljamo. Po kakšne pol ure smo vsi preseljeni nad Ambrota, in nazadnje predvsem na V rob. Jože prvi potegne proti Kamniškemu vrhu in naprej na Velko. Igor in Jean tudi drajsata greben proti Kamniškemu. Sam vztrajam nad Ambrotom in (kot včeraj) večkrat naberem in izgubim.

Okoli 14h (po uri borbe lokalno) končno dobim neko malo boljše dviganje, ki me zanaša nad gondolo. Ravno takrat prideta nazaj na V rob tudi Igor in Jean. Ko naberem do 1800, se zapeljem via Možjanca čez na Potoško, Igor in Jean pa tudi. In potem naprej »klasika«. Le malo bolj je razbito kot včeraj in bolj ozka dviganja, in na momente tudi močnejša.

Obrnemo Kriško in nazaj. Danes nočem ponoviti včerajšnje napake in kar nekaj časa drajsam nad Potoško, vendar nad 1500 ne pridem. Potem se vržem čez in bolj naslonim na Šipen nad Štefanjo. Kar drži in celo nekaj dviguje, tako da pridem brez problema (čeprav nizek) čez na Stiško in potem drajsam še četrt ure Grajca, da mi naredi cin 3ure. In se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Jean javi, da je na povratku scuril v Kokro.

Jeanov let

Kmalu ga dostavijo domačini s iz Kokre pod Ambrota. Igor pa je po povratku nad Apnom še nabral, se zapeljal še skoraj do Stahovice in nazaj in na koncu scuril pri cerkvi za Anjo.

Igorjev let

Zadnji prileti Jože, ki pove, da je scuril v Črno pod Velko planino,

Jožetov 1.del

s hitrim štopom prišel do gondole in gor na vrh, da je lahko odletel še v drugo in prišel nazaj.

Jožetov 2.del

V bistvu dobili več, kot smo pričakovali zjutraj.