170617 Zavrh P2094 14:08:17

Danes napovedan po Parapenteju zelo močan S  in le zeleno močna burja po Aladinu. Pa zjutraj je vse še malo bolj pokrito, kot je bilo napovedano. pUnČkA je neodločena, Mega malo kasneje, Igor se odloči za vodno-zemeljske aktivnosti, Jean je skoraj za.

Ko dopoldan odteka in se začne nebo J od LJU malo bolj pucati, sva s pUnČkO dogovorjena za Zavrh (najmanj tvegana izbira). 12.00 Šodr.

Po Barju nabija veter, da ni res, na Vrhniki že manj. Z malo zamude pride Mega, potem še Erzo in z njim do Škorpijona, kjer naložimo še pUnČkO. Zdi se nam, da bo kar vetra, pa ga je na startu še premalo: od občasno nič, do normalno. Takoj postavimo in v luft: Erzo, jaz, pUnČkA in Mega.

V zraku najprej nabiramo pred startom, potem se na Trebelniku uspem vsaj zadržati pred curažo in malo naprej v kotanji končno naberem nad greben. Erzo se je že prej pobral, Mega pa je že takoj po štartu v višavah. pUnČkA gre po svoje na desno k Anteni in samo zgublja in ko pride na Trebelnik je že tako nizka, da se potem samo še nekaj časa bori nad Škorpijonom.

Mega in Erzo pobereta lepo nad greben, meni pa kar ne gre nad 1000, zato se počasi odpravim do Javorča (najprej gre v veter kar počasi). Sem malo nad grebenom in se ni treba preveč matrati, je pa treba biti pazljiv. Ko na Javorču obrnem nazaj, se nekaj višje pripelje sem tudi Erzo, Mega pa je kar izginil (v višave na 1500).

Nazaj gre do starta še z manj dela. Na startu sem že nad 1000 in do antene postane bolj živahno. Obrnem in sedaj lepo drži in dviguje, tako da se samo zapeljem vzdolž grebena, čez Javorč in Vrhniko do pod Hribe.

Zoranov let

Mega pristane v Janezovi vasi blizu avtov,

Megov let

Erzo pa me preleti in nadaljuje nizko nad daljnovodi v začetek Podlipske.

 

Mega najprej pobere mene, potem greva v iskanje Erza, pa pri tem v Ligojni spoznava  novo padalko (iz »kluba Kaštelir«). Ko ga pobereva, še vsi na Zavrh rešit Erzov avto.

Spet dosti manj vetra, kot ga je bilo za pričakovati in dosti lepše letenje – kot ga je bilo za pričakovati.