170618 Zavrh P2095 14:06:48

Za danes podobna napoved, kot včeraj, le da naj bi bilo manj SV vetra, z odličnim gradientom. Ker so po 14h planirane neletalne zadeve, je treba nekam bolj blizu. In z Megom sva že včeraj rekla, da je najbolje, da ponovimo Zavrh.

Ob 12h na Šodru Mega, Pojetov Jože , Erzo in jaz. Naložimo se v LCja in gor.

Na poti na start piha malo močneje, kot včeraj. Tudi na startu, predvsem pa v občasnih močnejših sunkih. Takoj postavimo. Ko se že vpenjam, ugotovim, da sem brez telefona, ki je ostal v LCju. Ker bomo leteli bogvekam, je mobitel življenjskega pomena (kot že itak v vsakdanjem življenju…) in pustim razstavljeno robo na startu in nazaj v vas do LCja.

Ko se vrnem spet nazaj na start, je v zraku le Mega, Jože in Erzo pa v pripravljenosti. Med mojo odsotnostjo je prbijalo in baje se je Mega (ki je startal kmalu potem, ko sem odšel) komaj rešil splakovanja pred startom in dokončne curaže. O

dleti Jože in ga začne tlačiti dol in v veter (SZ ?) stoji skoraj na mestu. Medtem, ko se pripravljam, poskuša nekajkrat startati tudi Erzo, pa ga močni sunki vedno zaustavijo. Končno odleti, jaz pa sem tudi pripravljen. Ko je primerno (malo) vetra, dvignem in res lepo odletim. Ko se nameščam, me že gunca in ustavlja.

Erzo zavije čisto desno po grabnu, se odpelje ven, in pristane desno za Borovnico.

Erzov let

Tudi Jože je ves nizek in se z zadnjimi upi pelje ven čez dolino.

Jožetov let

Ko to vidim, se odpeljem direkt čez graben proti Trebelniku in me ustavlja in spušča, pa dvakrat vmes zopet dvigne. Ko pririnem do roba, me nabije gor in po nekaj zavojih sem nad grebenom. Še Mega se pripelje sem in skupaj nabirava. Ker ne pridem više, se odpeljem levo od Javorča, kjer že vrti Mega in dobim lepo dviganje, ki pa me (močno) zanaša nazaj na greben. Mega je po nekaj skupnih obratih nad mano. Sam spet ne pridem više, zato se odpeljem počasi proti Javorču. V bistvu kar drži in ko pridem na Javorč, sem malo pod grebenom, tako da poskušam nabrati za nazaj. Tu mi sedaj piha SV in v začetku sem kar uspešen, potem pa mi zmanjka in ko se zapeljem malo proti kamnolomu na Z, začnem samo zgubljati. Za nazaj me preveč ustavlja, zato se samo zapeljem na Vrhniko in pristanem na fuzbal placu.

Zoranov let

Mega pa še kar drajsa med startom in Javorčem in pristane, ko Jože že reši LCja z Zavrha in pobere tudi Erza.

Megov let

Čez nekaj časa so pri meni na Šodru…