170619 Slivnica P2096 16:11:01

Danes še vedno SV, vendar naj bi bilo v splošnem malo vetra. Igor dopoldne vabi v Posočje (direkt ali preko Vogla 🙂 ), pa ni interesentov. Jaz pogledujem tudi po Karavankah. Poje bi nekam blizu (Slivnica ali Grmada), Jean tudi. Mega ne more.

Tako zabluzim dopoldan in ob 13h na Železniški na Vrhniki k Jožetu. Še Erzo prisede in dol. Nihamo med Slivnico in Grmado, pa JV in V na Slivnici odloči za Grmado.

Ko se pri balah naloži Jean, ugotovi, da je njegova kompletna oprema v Aninem avtu v LJU. Med vožnjo gor iščemo rešitev. Najbolj enostavna je Mega, ki z dvema popolnima kompletoma reši zadevo in se priključi akciji. Jean nas odloži na startu in dol k balam, kamor že prihaja Mega. Mega pove, da doli piha S, gori pa od vsepovsod, predvsem pa od zadaj.

Mi trije čakamo, da se kaj spremeni in na koncu naložimo robo v Megov avto, ko prideta z Jeanom gor: gremo na Slivnico (bomo vsaj malo nad inverzijo…).

Jean pusti avto na Uncu, Poje pod Slivnico.

Na startu na Slivnici piha V. Postavimo na V robu in čakamo na vsaj približne pogoje. Pojetu rata in odleti in scuri dol na ravnico.

Pojetova curaža

Erzo je drugi. Ko dočaka, potegne in se odpelje in po nekaj matranja scuri dol na ravnico.

Erzov prvi

Potem piha V in celo od zgoraj SV, da preostali trije kar čakamo. Ob dveh neuspelih poskusih mi Mega pomaga spet postaviti padalo. Potem se postavim za naprej in ko je malo manj, odlaufam in speljem in se zapeljem dol na ravnico na letališče.

Pojetova curaža

Jože s pristanka ponudi, da gre peš po Megov avto, če bomo vsi odleteli. Odleti še Jean z Megovo King opremo – in kmalu scuri dol na ravnico.

 

Ko odleti na koncu še Mega, mu je jasno, kam ne sme zapeljati in se v zavetrju pred kočo nekako začne pobirati, potem gre nad ravnico in počasi navija v višave.

Jean mi sporoči, da sta Jože in Erzo odšla s Pojetovim avtom še enkrat gor in našla šoferja, ki nama bo pripeljal avto. Dobim štop do pumpe in vmes pobereva s šoferjem še Jeana. Šofer s Slivnice=Toni kmalu pripelje Pojetov avto z navodilom, da ga odpeljeva domov in potem naj greva na Slivnico po Megov avto !? Kaj pa če bi tudi še midva odletela, se sprašujeva…

Ko prideva na vrh, Mega javi, da je prišel nazaj in pristal pri pumpi.

Megov let

Odpeljem Megov avto dol do Mega in na Unec. Jean je že podaljšal domov, Poje jadra nad Uncem na 1100, jaz pa odpeljem Jožetu avto na Vrhniko. Ko sem že v LCju, Jože javi, da je pristal na Planinskem polju.

Pojetov drugi

Erzo pa še kar v zraku.

Erzov drugi